У Луцьку стрімко зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей. Як вберегтися

У Луцьку стрімко зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей. Як вберегтися

На Волині триває сезон захворюваності на ГРВІ та грип. Нежить, закладення носа, чхання, кашель, біль у горлі, головний біль, слабкість, втома, лихоманка – серед найпоширеніших симптомів гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Тож до Луцької міської дитячої поліклініки все частіше навідуються батьки з малечею, повідомляють Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

«Сьогодні ми прийшли, аби закрити лікарняний. Завтра вже дітки ідуть до школи. Хворіють разом, тому так виходить, що разом і лікарняний закриваємо. Ми не займаємося самолікуванням», – говорить мама двох школярів.

Хвороба розвивається стрімко, тому своєчасна діагностика має велике значення для вибору лікування.

«Найбільша вікова група, яка уразлива до таких захворювань, – це діти дошкільного віку. Діти двох-чотирьох років найчастіше скаржаться на такі симптоми. Також діти шкільного віку, але вони все одно хворіють порівняно менше.

Що самостійно може зробити вдома мама, аби полегшити симптоми? Це часте пиття (можна пити будь-що: воду, електролітні розчини, компоти, чай), зволоження слизових оболонок носової порожнини, тобто промивання носа, а також дотримання нормального мікроклімату в кімнаті», – коментує педіатр Луцької міської дитячої поліклініки Тетяна Молочій.

Вона наголошує: в разі захворювання дитини батькам варто бути на зв’язку з педіатром.

Серед головних порад – максимально обмежити перебування в людних місцях і уникати контакту з людьми з ознаками респіраторної інфекції. В місцях скупчення людей бажано користуватися захисною маскою.

Читайте також: 

Можливо зацікавить