Висока температура та слабкість: лучани скаржаться на погане самопочуття

Висока температура та слабкість: лучани скаржаться на погане самопочуття

Традиційний сезон застуд з настанням холодів посилюється, через що багато лучан скаржиться на високу температуру тіла, слабкість та кашель. У багатьох волинян, які перехворіли днями, перебіг хвороби подібний: симптоми зʼявляються раптово, так само за день-два вони і зникають. 

Лучанка Юлія розповідає, що днями захворіли її рідні. У дитини та чоловіка піднялася висока температура тіла, проте ніякі засоби для її зняття не допомогали, а за день симптоми раптово зникли. 

«Починалося все раптово, дитина нормально почувалась, аж раптом соплі, сухий кашель і висока температура. Причому температура за 39 і дуже важко збивалась. Чередували три різні препарати, і все одно допомагало ненадовго. За годину-дві температура починала рости. І як раптово почалося - так само раптово всі симптоми зникали за день-два, ніби й не було нічого. Хіба трохи залишковий кашель. За два дні захворів чоловік - аналогічна картина», – розповіла лучанка.

Подібне було й у Ірини

«Дитина захворіла, зʼявилася температура, яка взагалі не збивалася і лікар назначив приймати антибіотик. Як тільки я дала перший раз антибіотик, у дитини одразу зникла температура і тільки тоді вона нормально себе почувала. В мене температура теж була, кашлю немає, але горло подразнене і таке безсилля», – розповідає волинянка . 

Обоє жінок кажуть, що не здавали тести на COVID-19, оскільки уже за кілька днів все минулось. Та медики у разі виявлення подібних симптомів радять таки пройти тестування.

За даними оперативної інформації на Волині протягом 45 тижня (з 6 по 12 листопада 2023-го) зареєстровано 5077 випадків ГРВІ, з них – 341 випадок COVID-19. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зросла на 9%, а кількість хворих COVID-19 — на 29%.

Як пояснили виданню ВСН у Волинському обласному лабораторному центрі, ситуація щодо COVID-19 наразі не є надзвичайною, тому цей вірус також включений в загальну статистику по гострих респіраторних вірусних інфекціях.

Серед всіх захворілих 60% становлять діти до 17 років. Госпіталізовано 104 людини, зокрема, 41 – з COVID-19, із загальної кількості госпіталізованих близько 50% – діти. Зареєстровано один летальний випадок від COVID-19.

Показник на 100 тисяч населення становить 498,4, що на 9% нижче епідемічного порогу та вказує на неепідемічний рівень активності.

В області, крім коронавірусної інфекції, шириться вірус парагрипу та аденовіруси. Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано близько 1300 осіб, із них 60% – із групи ризику.

Ірина Єнжиєвська проінформувала, що епідемічна ситуація з гострих респіраторних вірусних інфекцій в області є прогнозованою та контрольованою, відповідає показникам, характерним для даної пори року. Епідемічний сезон захворюваності на ГРВІ традиційно розпочався на початку жовтня. В даний час фіксується деяке зростання захворюваності на ці інфекції, що відповідає осінньо – зимовій сезонності цих хвороб.

За повідомленням МОЗ України, пацієнти з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ  тепер знову можуть відкривати лікарняний дистанційно, як це було під час пандемії. Ця норма діятиме на період воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення.

Читайте також:

• На Волині масово хворіють діти на ГРВІ

• Хвороба брудних рук: луцькі лікарні розповіли про симптоми та профілактику ротавірусної інфекції у дітей

• «Дитина переставала дихати й потрібна була киснева підтримка», - волинська лікарка про ускладнення кашлюка

Можливо зацікавить