Заповів поховати в рідному селі: на Волині провели в останню путь колишнього старосту храму

Заповів поховати в рідному селі: на Волині провели в останню путь колишнього старосту храму

В селі Текля Дубечненської громади Ковельського району провели в останню путь колишнього старосту храму Івана Омеляновича Литвинця.

Серце чоловіка зупинилося на 95 році життя 20 листопада 2023 року. Про це повідомили на сторінці Кримненського благочиння.

«Пішла з життя людина щирої душі, відкритого і доброго серця, люблячий батько, дідусь та прадідусь. Іван Омелянович був майстром на всі руки. І коли мешканці Теклі вирішили звести храм, то Іван Омелянович, не вагаючись очолив будівництво. Було нелегко, та, дякуючи Богу за сили і віру, будівничим - за самовіддану жертовну працю, у 1992 році у Теклі постав храм», - йдеться у дописі.

Іван Омелянович протягом 11 років був незмінним церковним старостою. Після смерті дружини, коли здоров’я почало підводити, переїхав до доньок на Дніпропетровщину. Але душею залишився в Теклі, де народився. Тому і заповів, щоб поховали в рідному селі, відспівали в рідному храмі, в який вклав своє серце і душу.

Редакція ВСН висловлює співчуття родині померлого.

Заповів поховати в рідному селі: на Волині провели в останню путь колишнього старосту храмуЗаповів поховати в рідному селі: на Волині провели в останню путь колишнього старосту храмуЗаповів поховати в рідному селі: на Волині провели в останню путь колишнього старосту храмуЗаповів поховати в рідному селі: на Волині провели в останню путь колишнього старосту храму

Можливо зацікавить