У Луцьку в ліцеї учні під час тривоги сиділи в затопленому укритті: хто винен

У Луцьку в ліцеї учні під час тривоги сиділи в затопленому укритті: хто винен

У суботу, 28 жовтня у Луцькому ліцеї №4 імені Модеста Левицького затопило укриття, через що діти мусили сидіти в тривогу в приміщенні, де зібралась вода. В департаменті освіти кажуть, що це сталось через підняття ґрунтових вод, тож, мовляв, керівництво школи не винне у тому. Натомість те, що інформація вийшла назовні називають внутрішнім конфліктом між батьками і дирекцією

Про інцидент у фейсбуці повідомила користувачка Олена Петрівна. З її слів, спочатку дитина стояла в черзі, щоб потрапити в укриття, а потім виявилось, що воно затоплене.

Як пояснив виданню ВСН керівник департаменту освіти луцької міськради Віталій Бондар, затопилене укриття через ґрунтові води, які піднялися.

«Через те, що укриття розташовані в підвальних приміщеннях і з п'ятниці на суботу були сильні дощі, в результаті ґрунтові води піднялися», – каже керівник.

Також на місці працювали інженери, які підтвердили те, що це дійсно ґрунтові води і вони можуть набиратися моментально.

Окрім цього, проблемою стало те, що працівники ліцею відкрили тільки одну частину укриття, але, як пояснив керівник департаменту освіти Луцької міськради, відкривати дві частини укриття не було потреби.

«Укриття працює виключно для дітей цього закладу освіти і відкрили тільки одну частину укриття, оскільки в цьому не було необхідності, адже в суботу немає великої кількості відвідувачів, щоб відкривати два укриття», – каже Віталій Бондар.

Як переконує Віталій Бондар, вся ця ситуація сталась виключно через технічні моменти, і ніякої провини ні керівника закладу освіти, ні технічних працівників, які там працюють немає. 

До того ж, на думку керівника департаменту освіти, те, що ситуація набула розголосу, на його думку, сталося через напружені відносити між керівником та кимось з батьків дітей, які навчаються в ліцеї №4.

«Відбувся якийсь конфлікт, таким чином цей інцидент є результат їхнього конфлікту», – каже Бондар. 

Читайте також:

• На Волині діти знімали на відео знущання з однокласника і розповсюджували його в соцмережах

• Луцьке море: затопило нещодавно відремонтований відрізок дороги біля «Променя»

• У кількох областях учні не підуть на осінні канікули: яка ситуація на Волині

Можливо зацікавить