Заявив, що його підбурювали отримати гроші: як покарали за хабар експоліцейського з Луцька

Заявив, що його підбурювали отримати гроші: як покарали за хабар експоліцейського з Луцька

У Луцьку суд виніс вирок колишньому слідчому поліції Волині за отримання 3 тисячі доларів хабаря. Юрій Клок за гроші обіцяв допомогти закрити кримінальне провадження щодо крадіжки автомобіля. Свою провину експравоохоронець так і не визнав, заявивши, що його підбурювали отримати гроші.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, у 2019 році чоловік перебував на посаді начальника відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП Волині. У грудні 2019 року він був залучений до розслідування справи про крадіжку автомобіля «фольксваген», пише Zahid.net.

Пізніше він зустрівся з сином підозрюваної жінки і повідомив, що його матір можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Для того, аби цього не сталося, чоловік запропонував поліцейському 6 тис. доларів. Однак, платити хотів частинами, бо цієї суми на той момент не мав. На це слідчий неохоче погодився. 21 лютого службовець отримав лише половину від вказаної суми – 3 тис. доларів. Після цього його затримали.

Як виявилось, перед тим, як дати хабар, чоловік звернувся до правоохоронців. Йому видали мічені купюри, які він вручив слідчому.

Допитаний у суді правоохоронець заперечив провину. Заявив, що чоловік сам нав'язувався йому з проханнями закрити кримінальне провадження і сам пропонував взяти гроші. Врешті, він взяв 3 тис. доларів, але запевнив, що на той момент він не зміг би повпливати на хід розслідування, бо перебував на лікарняному і взагалі планував звільнитись з поліції та зайнятись адвокатською практикою. Відомо, що з поліції він звільнився невдовзі після затримання, в квітні 2020 року.

Проте, дослідивши матеріали справи, суддя Анатолій Марчук визнав Юрія Клока винним у порушенні ч.2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом) і призначив 25,5 тис. грн штрафу. Три тисячі доларів повернуть державі. За проведення експертиз підсудний повинен заплатити 16 тис. грн.

Зауважимо, що вирок поки не набрав законної сили, обвинувачений може подати апеляцію.

Читайте також:

Можливо зацікавить