Затриманому на хабарі землевпоряднику з Підгайців продовжили запобіжний захід

Затриманому на хабарі землевпоряднику з Підгайців продовжили запобіжний захід

Суд продовжив запобіжний захід землевпоряднику Підгайцівської громади Віталію Копюку і ще на два місяці відсторонив від посади.    

Про це йдеться в ухвалі суду від 5 вересня, яка оприлюднена у судовому реєстрі.    

Нагадаємо, у березні 2023 року Віталія Копюка затримали після закінчення сесії Підгайцівської сільської ради, коли він отримував хабар у розмірі 4 400 доларів США. Слідство висунуло обвинувачення за ч.3 ст.369-2 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. Мова йде про отримання хабаря за прийняття депутатами земельних рішень.    

На одному з засідань він намагався зняти арешт з майна, який був накладений після його затримання, а також повернути вилучені під час обшуків кошти. Як пояснив його адвокат, окрім того, що слідчі знайшли і вилучили мічені купюри, вони також забрали 13 800 доларів США сімейних заощаджень.

До 7 вересня Копюк був відсторонений від посади та діяв запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Прокурор клопотався про продовження цих заходів, і суд задовольнив клопотання.

Віталію Копюку було продовжене особисте зобов’язання до 3 листопада. Також він залишається відсторонений від виконання посадових обов’язків до 5 листопада.

Читайте також:

Можливо зацікавить