Зазіхнув на помідори, салат та паштет зі свинини: волинянина, який вкрав 35 банок консервації, посадили на шість років

Зазіхнув на помідори, салат та паштет зі свинини: волинянина, який вкрав 35 банок консервації, посадили на шість років

На Волині судили чоловіка, який вкрав 35 банок консервації у своєї односельчанки. Суд призначив йому покарання - шість років за ґратами. 

Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду, пишуть Волинські новини. 

Крадіжку Євген З. скоїв у селі Менчичі Володимирського району. Перша сталася уночі 17 травня 2023 року. Чоловік заліз у погреб та взяв звідти 35 банок домашньою консервацією. Сума збитків, завданих господині, – понад чотири тисячі гривень.

Уночі 8 червня 2023 року волинянин обікрав ще одного жителя Менчичів. Із сараю забрав велосипед та інструменти до нього на загальну суму 1685 гривень.

Обвинувачений частково визнав вину у скоєнні інкримінованих крадіжок. Як пояснив, велосипед потерпілий нібито надав йому у тимчасове користування, тому потім мав намір повернути двоколісного власникові.

Щодо консервації, то підтвердив, що викрав кілька банок: брав помідори, салат, паштет зі свинини. Він добре знав родину потерпілого, бо раніше неодноразово допомагав по господарству за гроші. Але намагався заперечити викрадення продукції у кількості 35 банок, бо не мав фізичної можливості винести їх у сумці.

Потерпілі не наполягали на призначенні суворого покарання, але просили стягнути моральну шкоду.

Суд врахував, що крадіжки поєднані з проникненням, вчинені повторно та в умовах воєнного стану. Обвинувачений раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, не працевлаштований, отримує пенсію, зловживає алкогольними напоями. На його поведінку надходили скарги від односельчан щодо посягань на чужу власність.

У підсумку Євгена З. визнали винним у кримінальних правопорушеннях за ч.4 ст. 185 КК України. Йому призначили 5,5 року позбавлення волі та приєднали ще пів року невідбутого терміну. Вирок вступив у дію з часу його фактичного затримання, тобто з 12 липня 2023 року. Крім того, з чоловіка стягнули близько 15 тисяч гривень за шкоду потерпілим та судові витрати.

Читайте також: 

Можливо зацікавить