Місячний посівний календар на червень 2024: що та коли краще садити

Посівний календар на червень 2024

Місячний посівний календар на червень 2024 року допоможе городникам ретельніше планувати свої роботи та отримати великий урожай.

Які дати краще обрати для висадки різних рослин за місячним календарем пише Главком.

Сприятливі дні для посіву та посадки овочів: 3-4, 8, 9, 15-21, 23, 26, 27 червня.

Несприятливі дні для будь-яких робіт: 5-7, 22, 24, 25.

Місячний посівний календар на червень 2024

Червень місяць ідеальний для посадки огірків, баклажанів, кабачків та гарбузів. Також не забувайте досадити інші види культур.

А для гарного врожаю використовуйте наш посівний календар для висадки та посадки різних культур.

Посівний календар на червень 2024
Якщо зібралися садити помідори на початку червня, то ось вам кілька порад:

  • не забувайте додавати добрива у ґрунт;
  • пролийте гарно ямку водою;
  • коли садите помідор, заглиблюйте його, покриваючи сім'ядолі.

Так він утворює додаткові корені та краще приживається.

Для перців навпаки: садити варто саме так, як він і ріс до того.

Посівний календар на червень

Найкращі дні в червні для різних видів рослин:

Місячний календар садівника-городника на червень 2024

1 число – 3 число: варто утриматися від пересаджування та садіння рослин. Замість цього, зосередьте увагу на прополюванні, підживленні (зокрема овочів), обрізці та видаленні пагонів. Зібрана в цей період зелень і плоди особливо корисні. Культивація ґрунту в ці дні буде надзвичайно ефективною.

3 число – 11 число: бажано садити ягідні та квіткові рослини. Цей період також сприятливо впливає на більшість овочевих культур, зокрема селеру і квасолі. Садіння капусти на осінь (цвітної та броколі) також доцільно в цей період. Внесення добрив і боротьба з хворобами будуть ефективними.

12 число – 13 число: краще зосередитися на інтенсивному прополюванні і розпушуванні грунту, встановленні підпорок для витких рослин. Садіння чого-небудь доцільніше відкласти.

14 число – 19 число: настав час для збирання врожаю овочів, зелені та лікарських рослин. У цей період сприятливо пересаджувати бузок, виноград та молоду полуницю. Також це відмінний час для висадки в ґрунт живців троянд. Не забувайте про полив овочів та підгортання картоплі.

20 число – 23 число: сприятливий період для садіння овочів та зелені на осінь. Виділіть час на підгодівлю рослин, полив, розпушування та боротьбу зі шкідниками. Рекомендується також підгортання картоплі.

24 число – 27 число: зрізати квіти та збирати дозріле насіння. Внесення добрив (особливо під садові дерева), боротьба з хворобами рослин і обрізка вусів у суниці будуть ефективними.

На кінець місяця особливо корисні зібрані коренеплоди та зелень. Зверніть увагу на культивацію ґрунту, обрізку рослин, проріджування і прополку грядок. Також рекомендовані прорідження та прополка грядок. У цей період краще утриматися від посадок.

Окрім всього цього, в червні також настав час для консервації та сушіння продуктів. Найкраще проводити ці роботи з 3-го по 4-те та з 8-го по 23-те число червня.

Та пам’ятайте, що у період зростання Місяцю ми садимо «вершки», а коли спадає: «корінці». На молодий та повний Місяць краще нічого не садити.

Найкращі дні червня для садових робіт по видах

Читайте також:

Можливо зацікавить