Зеленський прибув до Польщі і подякував за підтримку

Зеленський прибув до Польщі і подякував за підтримку

Дорогою з Канади до України президент Зеленський зупинився в польському Любліні та вручив державні нагороди двом громадянам Польщі.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Так, «за вагомий особистий внесок у підтримання державного суверенітету, територіальної цілісності України та зміцнення українсько-польської співпраці» Зеленський нагородив орденом княгині Ольги ІІ ступеня Б’янку Залевську – польську журналістку, яка з 2014 року працювала в зоні АТО, а пізніше як волонтер збирала й передавала в Україну гуманітарну допомогу. 

Крім того, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня із тим же формулюванням нагороджений польский медик-рятувальник Даміан Дуда. Він зібрав команду медиків, які власним коштом закуповували необхідні медичні препарати та приїздили в Україну, щоб надавати медичну допомогу українцям, зокрема пораненим воїнам.

 «Я пишаюся тим, що в України є таке сильне сусідство. Я вам хочу подякувати. Я хочу подякувати всьому польському народові, всім людям, які з перших днів відкривали свої сім’ї, свої домівки, відкривали себе й допомагали», – завив Зеленський на церемонії нагородження.

Читайте також:

Можливо зацікавить