Зеленський відреагував на скандали з відомими журналістами

Зеленський відреагував на скандали з відомими журналістами

 В Україні сталася низка інцидентів з журналістами-розслідувачами, серед яких Денис Бігус і його проєкт Bihus.info, Юрій Ніколов, автор численних розслідувань щодо потенційної корупції у сфері державних закупівель, зокрема в Міноборони.

На це відреагував президент Зеленський.

Ніколов розповів, що ввечері 14 січня в його квартиру «ломилися якісь чуваки: кричали, щоб я йшов служити, обклеїли двері бумажками». На цих папірцях розслідувача було названо «зрадником» і «провокатором». Ніколов відзначив, що «не знає, якому дегенерату прийшла в голову ідея залякати журналіста», на момент нападу вдома була лише його мати. 

Інша резонансна історія розгорнулася довкола колективу розслідувачів Bihus.info, очолюваного Денисом Бігусом. 16 січня YouTube-канал Народна правда поширив відео з провокаційним заголовком Зворотня сторона Bihus.Info: нюхнули «фєну», закинулись MDMA, курнули трави і погнали розслідувати.

Відео містить аудіозаписи приватних розмов нібито співробітників Bihus.Info, у яких вони домовляються про замовлення і купівлю «трави», зокрема через редакційного водія-оператора. Також запис містить відеокадри з нещодавнього зимового корпоративу редакції, на яких кілька осіб буцімто вживають наркотичні речовини.

Українська медіаспільнота закликала владу відреагувати на ці події, щоб зупинити кампанію тиску на незалежних журналістів.

Після скандалу президент Володимир Зеленський відреагував на скандали з журналістами, які останнім часом відбулися в Україні.

«Окремо – щодо ситуації із нашими журналістами. Зокрема, фактом стеження за журналістами. Служба безпеки України розпочала розслідування та з’ясує всі обставини. Будь-який тиск на журналістів неприпустимий», - заявив він.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить