Зеленський заявив, що РФ зібрала 10 тисяч ракет для обстрілів України

Зеленський, ракети РФ

Російські окупанти змогли накопичити приблизно 10 тисяч ракет типу С-300 для ударів по Україні. Водночас українським військовим важко протистояти ракетам цього типу.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The New York Times.

За словами Зеленського, Україні важко протистояти ударам ракет С-300 зокрема й через заборону країн-союзників завдавати ударів по території Росії із використанням західного озброєння.

Він також наголосив, що зараз на території України триває сучасна, гібридна війна. Тому не можна говорити про те, що проти окупантів може спрацювати лише фізичний паркан, мінні поля чи окоп.

«Ні, це комплексна дія – якщо у вас є зброя, яка принаймні може дотягнути до кордону з Росією. І якщо ми не можемо дотягнутися до тих районів, то що говорити про місця масового скупчення їхньої техніки на території Росії?», – наголосив український президент.

Зеленський додав, що для Росії є величезною перевагою той факт, що Україна не може дотягнутись до її кордону.

«Обстріли Харкова, всі загибелі людей, дітей – це через їхню величезну перевагу. Щоденне використання бомб – це їхня величезна перевага. Використання систем С-300 – вони накопичили 10 тисяч ракет С-300. Десять тисяч – це знову їх перевага», – пояснив Зеленський.

Він також відзначив, що у світі існує відповідна зброя для протистояння подібним загрозам. Крім того, ця зброя краща, ніж та, яка є в арсеналі Росії. Однак в України наразі недостатньо як зброї, так і дозволу на влучання по військових об'єктах на території країни-агресора західним озброєнням.

Читайте також:

Можливо зацікавить