«Згадайте про тих, по кому прилітає не так, як по нас»: у Луцьку вперше святкували Різдво по-новому. Відео

«Згадайте про тих, по кому прилітає не так, як по нас»: у Луцьку вперше святкували Різдво по-новому. Відео

Сотні вірян прийшли на свято Різдва Христового до Свято-Троїцького собору в центрі Луцька. І хоч на серці сумно через страшну війну на нашій території, подія народження Ісуса Христа, кажуть лучани, дає надію на світле майбутнє.

Поділилися лучани і своїми думками про святкування Різдва за новим календарем, 25 грудня, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Сьогодні кожен у храмі подумки молиться за когось, хто боронить Україну на фронті, хто у російському полоні чи, на жаль, загинув у боротьбі занезалежність. До слова, цьогоріч православна церква України вперше офіційно святкує Різдво за новим календарем, разом із більшістю країн світу. Ось що кажуть про це прихожани:

«Сьогодні зірка зійшла, треба було вже давним-давно перейти. Ну ми, бачите, такі, туго доходить до людей, ще деякі зовсім не думають про це. А так все добре, Слава Богу, багато людей, повний собор був. Так що люди розуміють що для нас це дуже важливо, ми будемо переосмислюватипо-другому життя, будемо думати по-другому. Ну як то було - першого числа Новий рік, а шостого Різдво, всі гуляють святкують в піст, то так же воно не вписується ні в які рамки», - каже прихожанин Ярослав.

«Все життя святкували 7-го січня, а цього року 25-го, йдемо в Європу. Всі перейшли на 25-те.Вся сім'я і з чоловіка, і з моєї сторони», - розповіла прихожанка Наталія.

«Ми святкуємо і так і так, бо ми ще не можемо так зовсім відмовитися. Бо якось, може, воно так ще швидко не буває, але всім миру, добра зичимо, любові, терпіння, нехай береже всіх Господь», - зазначила Валентина.

Та найбільше, чого просять віряни у Бога - не тільки на Різдво, а кожного дня - Перемоги та миру. Владика Михаїл привітав усіх прихожан з тим, що ми дочекалися Різдва Христового та дочекалися миті, коли можемо родиною зібратися за щедрим українським столом.

Митрополит додав, що шлях Ісуса Христа був дуже важким та тернистим, тому і нам сьогодні не слід опускати руки, а набиратися сил і рухатися далі, а ще радіти народженню Ісуса Христа, кожному дню і наповнювати свої серця благословенням.

«Радійте цьому життю, радійте кожному дню, мирному небу. Хто не хоче радіти - згадайте, що є багато людей, які сьогодні сидять в руїнах і там прилітає не так, як до нас, згадайте про них, згадайте Херсон... Тому нам треба сьогодні максимально об'єднатися, підтримати наших українців на сході, тих, хто воює, тих, хто живе, тих, хто відстоює, тих, хто там перебуває і тому радість наша повинна бути повною. Колядуємо, щобинечисту силу прогнати великою звісткою про народження спасителя нашого Ісуса Христа», - каже владика.

Завершили святкове богослужіння вже традиційно колядками, які владика Михаїл священнослужителі та прихожани собору співали разом. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

втрати війна

Трагічний день: до Луцька востаннє повернуться полеглі на війні Герої

Monatik Терен Луцьк
відео

«Прогресивне місто»: що здивувало Терена і Monatik в Луцьку

Передчасно обірвалося життя працівника Волинського театру ляльок

Передчасно обірвалося життя працівника Волинського театру ляльок

ДТП у Рованцях, аварія у Рованцях
відео

У селі біля Луцька на дорозі збили людину. Відео

доброволець втрати війна

Пішов добровольцем на фронт: на Харківщині загинув 19-річний студент луцького коледжу Максим Відринський

Шевченко
відео

«Новий хіт»: артист з Луцька випустив пісню на вірш Шевченка

Тимощук

«Завжди показував себе, як справжнього патріота»: відомий ексфутболіст пояснив, чому лучанин Тимощук зрадив Україну

Тимощук

«Він був лідером і легендою нашої збірної»: відомий тренер розповів, чи пробачать українці зрадника з Луцька Тимощука

на щиті Луцьк

«Повертаємось з родинних свят у страшну реальність»: до Луцька востаннє повернуться полеглі Герої