Жінку, яка вкрала гроші у секонд-хенді та скриньку для пожертв на Волині, ледь не посадили на п'ять років

Жінку, яка вкрала гроші у секонд-хенді та скриньку для пожертв на Волині, ледь не посадили на п'ять років

У Горохові Луцького району жінка обчистила сумочку відвідувачки секонд-хенду, а через кілька тижнів вкрала скриньку для пожертв у супермаркеті. За скоєне вона отримала рік умовного терміну.

Про це стало відомо з вироку Горохівського міськрайонного суду, пишуть Волинські новини. 

Як зазначено, Марину П. звинувачували у крадіжці чужого майна. Зранку 13 лютого 2024 року в примірочній магазину «Євро секонд-хенд» жінка таємно витягла з сумочки потерпілої 3000 гривень.

Окрім цього, 23 березня 2024 року, перебуваючи в місцевому супермаркеті, злодійка забрала скриньку для пожертв благодійної організації, в якій була 1000 гривень.

Про обвинувачену відомо, що вона є уродженкою Закарпаття, розлучена, раніше не судима, офіційно не працювала.

Марина П. на судовому засіданні вину в крадіжках повністю визнала та просила суворо її не карати. Жінка розповіла, що вкрадені кошти витратила на власні потреби. На правопорушення пішла через скрутне матеріальне становище.

Потерпіла відвідувачка секонд-хенду повідомила, що у день крадіжки залишила сумку в примірочній, а згодом у неї зникли 3000 гривень. Як додала, обвинувачена частково відшкодувала збитки, тому претензій до неї не мала і просила суд суворо її не карати.

Представник благодійного фонду на судове засідання не з'явився. Натомість вказав, що збитки не відшкодовано, але цивільний позов заявляти не буде. Щодо міри покарання, то покладався на рішення суду.

Під час призначення покарання суд враховував, що правопорушення вчинено в умовах воєнного стану, але взяв до уваги незначну вартість викраденого майна.

У підсумку жінку визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України. Їй призначили позбавлення волі на п'ять років, яке замінили роком іспитового терміну.

Головне фото - ілюстративне 

Читайте також: 

Можливо зацікавить