Життя обірвалось під час лікування: захиснику з Волині просять присвоїти державну нагороду

Життя обірвалось під час лікування: захиснику з Волині просять присвоїти державну нагороду

41-річному захиснику з Волині Олександру Джеджері просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Надія Джеджера.

Джежера Олександр Юрійович - уродженець м.Берестечко Волинської області.

Був призваний на військову службу 22.06.2023 р. першим відділом Луцького РТЦК та СП Волинської області.

Джежера Олександр брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки, населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, перебуваючи в с.Мала Токмачка Малотокмачанської СТГ Пологівського р-ну Запорізької області, с.Роботине Токмацької МТГ Пологівського р-ну Запорізької області.

7 грудня 2023 року, в районі населеного пункту Роботине Запорізької області, під час виконання бойового завдання в складі сил та засобів 10АК ОСУВ «Таврія» у зв'язку з виконанням конституційного обов'язку щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності, внаслідок мінометного обстрілу противника, отримав поранення.

Перебуваючи на лікуванні у військовому шпиталі 1 березня 2024 року військовослужбовець помер.

«Джежера Олександр Юрійович був патріотом своєї країни, любив свою дружину і доньку, мову, історію нашої Незалежної України. Як відданий своїй державі громадянин, захищав Батьківщину. Олександр віддав своє життя за Незалежність і волю нашого народу, території, за можливість говорити українською мовою, передавати з покоління в покоління традиції та культуру, яку нам прищеплювали з дитинства, жити під мирним небом, виховувати дітей у спокої й тиші. Пам'ятаймо завдяки кому ми маємо можливість називати себе Незалежною нацією!» - зазначає Надія Джеджера.

Підписати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить