Життя випало нелегке: бабуся з Волині відзначила 90-річчя

ювілей

16 травня волинянка Лідія Кошлата відзначила 90-річчя.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Лідія Михайлівна народилась у селі Менчичі, тоді Іваничівського району. Її тато працював на газопроводі, завдяки цій роботі, сім’я переїхала у Володимир і оселилась у селищі цукрового заводу.

Життя випало нелегке. Коли вийшла заміж, з чоловіком разом були недовго, тож молодій жінці довелось самій ростити дочку Людмилу. Брала участь навіть у будівництві доріг, багато років пропрацювала на швейній фабриці.

Згодом розрахувалась, щоб допомагати дочці глядіти її сина, коли хлопчик часто хворів. Є ще в неї онучка, а тепер вже і троє правнуків.

У молодші роки Лідія багато вишивала (особливо любила серветки у техніці ришельє), в’язала, шила одяг. Та потім, через проблеми з рукою, свої хобі покинула, а от читати полюбляє і досі – книжки та свіжу пресу.

Проживає Лідія Кошлата у Володимирі, періодично її забирають у Луцьк, де мешкає Людмила з сім’єю. Трошки побуде там – і вже проситься додому, бо тут сусіди, подруги, з якими не вистачає спілкування. Вони й телефонують, кличуть назад, коли затримується у дочки, скучають.

Жінка дуже смачно готує і пече всілякі смаколики. «Цього Великодня паску місила мама, ми вже трохи допомогли з випіканням», – ділиться дочка. А на своє 90-ліття Лідія Михайлівна зустрічала гостей смачними пиріжками.

«Я дуже вдячна мамі за всю її турботу, за роки, які вона присвятила нам, коли допомагала з дітьми, за любов та ласку», – зізнається Людмила.

Читайте також:

Можливо зацікавить