Зловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у Харкові

Зловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у Харкові

У Харкові зловили диверсанта, який підривав автозаправки та залізничні колії.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у своєму телеграм-каналі.

Встановлена причетність 54-річного харків’янина до скоєння щонайменше трьох таких злочинів. Підтверджено, що зловмисник активно спілкувався з представниками російських спецслужб. І виконував завдання, які мали підірвати безпеку всередині країни.

Поліція разом зі Службою безпеки України викрили підривача. Під час документування наприкінці вересня він намагався підірвати ще один об’єкт. Але правоохоронці вчасно знешкодили вибухову закладку. 10 жовтня під час спроби підірвати АЗС у Харкові диверсанта затримали.

Як повідомляє СБУ, для вчинення диверсій він планував використати саморобні вибухові пристрої, які зберігав у спеціально облаштованому схроні на території одного з лісових масивів Харківщини.

Фігуранта зловили під час закладання ним вибухівки під бочку з газом на одній із харківських автозаправних станцій. При затриманні зловмисника було одразу деактивовано його вибуховий пристрій, який складався з 2,5 кг пластиду та годинникового механізму з електродетонатором.

Для вчинення підривів українських об’єктів він власноруч збирав вибухові пристрої у квартирі своєї матері, а потім відвозив їх до тайника. Під час обшуків за місцями проживання затриманого та його близьких родичів виявлено:

  • майже 5 кг пластиду;
  • детонатори;
  • годинниковий механізм до вибухівки;
  • 2 бойові гранати Ф-1 та РГД-5;
  • револьвер;
  • майже 900 тис. готівки у гривневому еквіваленті.

Зловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у ХарковіЗловили диверсанта, який хотів підірвати АЗС у Харкові

Читайте також:

Можливо зацікавить