Злякався за своє життя: за ухилення від мобілізації судять жителя Волині, у якого батьки з інвалідністю. Відео

Волинянину, в якого батьки з інвалідністю, судили за ухилення від призову

На лаві підсудних Волинського апеляційного суду – чоловік, у якого є неповнолітня дитина та батьки з інвалідністю – тому, каже, - і ухилився від призову на військову службу. Любомльський райсуд виніс вирок – два роки іспитового терміну, втім, прокуратура наполягає, щоб волинянин таки відсидів 3 роки за ґратами.

У вироці Любомльського райсуду щодо справи Віталія Лонюка йдеться, що обвинувачений ухилився від призову на військову службу через страх за своє життя. Крім того, у волинянина є неповнолітня дитина та батьки з інвалідністю. Прокуратура, представляючи позицію держави, наполягає на реальному ув'язненні для Віталія Лонюка, тож сторони зустрілись в апеляції, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Між тим обвинувачений Віталій Лонюк до кінця не розуміє, за що конкретно його судять. Чоловік переконує суддів, має доглядати своїх батьків зінвалідністю.

«Мені дуже важко, що мене можна сказати ні за що обвинувачують, я сам даже не розумію, в чому мене вже десь рік судять. І вночі не сплю,і думки погані в мене. І тільки кожної ночі думаю, що мені говорити на суді. В мене батьки інваліди, я вам поясню, в мене батько по зору інвалід, йому мали другу групу присудити, він не схотів. Прошу не позбавляти мене волі», - каже чоловік.

«Вислухавши обидві сторони та обговоривши деталі справи у нарадчій кімнаті, колеги суддів постановила вирок Любомльського районногосуду Волинської області від 29 листопада 2003 року щодо Лонюка Віталія Сергійовича в частині призначеного покарання скасувати, ухвалити в ційчастині новий вирок, яким призначити Лонюку Віталію сергійовичу покарання за статтею 336 Кримінального кодексу України із застосуванням статті 69-ї Кримінального кодексу України у виді шести місяців арешту», - йдеться у вироку.

Вже після вироку захисниця обвинуваченого каже - ще радитимуться з клієнтом, чи подавати касацію і додає, якби батько Віталія Лонюка все ж оформив собі другу групу інвалідності, його сина не судили б як ухилянта.

Детальніше дивіться у відео:

Читайте також:

Можливо зацікавить