Знову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень води

Знову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень води

Науковці Шацького національного природного парку щомісячно проводять заміри глибини залягання поверхневих і підземних вод та рівнів води у озерах парку. Зокрема, вимірюють рівень води і в озері Світязь.

Про це інформують на сторінці нацпарку у фейсбуці. 

Дані працівників наукового відділу свідчать, про те, що рівень води в озері Світязь по напірній і ґрунтовій свердловинах за літні місяці суттєво збільшився, це пов’язано із значною кількістю атмосферних опадів: червень – 127,9 мм, липень – 112,6 мм, серпень – 740,0 мм.

Озеро Світязь – карстового походження, тому його наповнення і рівень води приблизно на 80% залежить від опадів. Станом на 31 серпня цей показник становить 163,67 см.

«Відповідно можна зробити висновки, що наш Світязь повноводним залишиться до наступного сезону і дочекається мирного літа», – наголошують у дописі.

Знову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень водиЗнову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень водиЗнову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень водиЗнову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень водиЗнову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень водиЗнову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень водиЗнову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень водиЗнову повноводне озеро: за літо у Світязі значно зріс рівень води

Читайте також: 

Можливо зацікавить