ЗСУ тримаються з останніх сил: росіяни мають успіхи на Лиманському напрямку

Росіяни прорвали оборону ЗСУ в районі Веселого - DeepState

Росіяни прорвали оборону ЗСУ в районі села Веселе на Лиманському напрямку. Цей район є непублічним, уточнювати інформацію досить складно.

Про це повідомили OSINT-аналітики зі спільноти DeepState.

«На жаль, ситуація важка та має тенденцію до погіршення через великий тиск з боку ворога. На всьому відрізку від Роздолівки до Білогорівки окупанти намагаються прорвати позиції Сил Оборони», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог сконцентрував підрозділи повітряно-десантної дивізії та останнім часом активно наступає в районі Веселого, рухаючись уздовж залізниці на схід від села.

 «Там і стався прорив одного з підрозділів, який за досить довгий час оборони вичерпав свої ресурси. Та й загалом бригада, яка стоїть у тому районі вже понад рік без ротацій, тримається на межі сил», - написали аналітики.

Також є спроби штурмів у районі Білогорівки, Золотарівки та Верхньокам'янки.

У DeepState вважають, що росіяни намагаються прорватися в місто Сіверськ, щоб зрізати Сіверський виступ і зайти в тил Силам Оборони в Серебрянському лісництві, яке ніяк їм не дається.

«Основною силою противника є піхота, якою вони буквально закидають у позиції українських військових. Бої в цьому районі дуже динамічні, позиції переходять із рук у руки, а окупанти не втрачають можливості кожне тимчасове зайняття позиції подати медійно як «великий» прорив», - додали аналітики.

Читайте також:

Можливо зацікавить