Звинувачував Бандеру в злочині щодо власної родини: уродженець Волині став чемпіоном Польщі з футболу

Романчук Бандера футбол

Уродженець Волині Тарас Романчук допоміг своїй команді стати чемпіоном Польщі вперше за 104 роки.

Про це пише НВ.

У рамках останнього матчу чемпіонату Польщі «Ягелонія» (Білосток) вдома перемогла команду під назвою «Варта» (Познань) з рахунком — 3:0.

А після фінального свистка вболівальники не втрималися та вибігли на поле, щоб відсвяткувати з гравцями не лише тріумф у матчі. Завдяки цій перемозі Ягеллонія вперше у своїй 104-річній історії виграла чемпіонат Польщі.

Клуб «Шльонськ» набрав однакову кількість очок (63), але поступився команді з Ягеллонії за додатковими показниками. Третє місце виборола варшавська «Легія».

Один із переможних голів у матчі проти команди «Варта» забив Тарас Романчук, який є уродженцем Ковеля. У 2018 році ексукраїнець отримав польське громадянство і вже у березні вперше був викликаний до збірної Польщі на товариські матчі з Нігерією та Південною Кореєю.

Нагадаємо, у 2019 році під час матчу з «Віслою» у Романчука відбувся конфлікт з польським гравцем Домініком Фурманом

Неофіційно, в кулуарах по завершенні матчу говорили про якусь дуже образливу фразу Фурмана щодо Романчука, пише Футбол 24.

Мовляв, 26-річний поляк перетнув усі межі, згадавши у перепалці з волинянином ім'я героя України Степана Бандери. «Забирайся в Україну, бандерівець», – начебто сказав хавбек плоцького клубу, спровокувавши величезний гнів уродженця Ковеля.

Журналіст Przeglad Sportowy Пйотр Волосік подав трохи іншу версію словесної перепалки, посилаюсь на прямих свідків сутички:

Фурман: «Ти – бандерівець та фарбований лис».

Романчук: «Я волів би, щоб ти назвав мене к*рвою, ніж бандерівцем».

Партнер Фурмана до Романчука: «Навіщо ти приїжджав до Польщі?!».

А вже згодом інформацію ЗМІ підтвердив сам Романчук, який звинуватив провідника ОУН-Б у злочині щодо власної родини:

«Ми граємо проти расизму, а він кидає мені виклик «Бандерою». Важко контролювати свої емоції. Він провокує мене таким чином, хоча мою родину також замордував Бандера. Я думаю, що це останній матч, коли я потиснув йому руку».

Читайте також:

Можливо зацікавить