Авдіївці загрожує оточення в «найближчі дні або тижні» - ЗМІ

Авдіївка, штурм Авдіївки

Російські окупанти можуть захопити Авдіївку «найближчими днями або тижнями», упевнений аналітик BILD Юліан Рьопке. А OSINT-спільнота DeepState інформує про просування загарбників південними та північними околицями міста.

Про це повідомляє BILD 

Ворог просунувся на півночі та півдні Авдіївки. Експертами уточнено район Нововодяного та Кліщіївки.

До слова, за даними Інституту вивчення війни, російські військові змогли просунутися вздовж Залізничного провулка на півночі Авдіївки і на схід від Невельського.

Авдіївці загрожує оточення. Як зазначає Рьопке, російські війська успішно просуваються в Авдіївці за двома напрямками (позначені жовтим): на південному сході і в центрі міста.

Авдіївці загрожує оточення в «найближчі дні або тижні» - ЗМІ

Становище стає критичним для українських захисників, констатує він. Особливо небезпечна ситуація в центрі, де ЗС РФ залишилося близько 200 метрів до одного з останніх шляхів постачання угруповання ЗСУ.

«Є ще одна дорога на південь, але і там російські позиції знаходяться в сотнях метрів, на підступах до села Північне. Якщо ці шляхи переріжуть, місто буде оточене і впаде. Поки що це не так, але деякі виходять із того, що до цього залишилися дні або максимум тижні», - написав Рьопке.

За його підрахунками, ширина коридору між позиціями ЗС РФ, що залишається у ЗСУ, зменшилася до 4,85 км.

Читайте також:

Можливо зацікавить