Багато смертельних аварій: що не так з дорогою у селі біля Луцька

Багато смертельних аварій: що не так з дорогою у селі біля Луцька

Цьогоріч у селищі Торчин Луцького району сталися чотири ДТП з жертвами та потерпілими. Всі - на дорозі державного значення, що пролягає через громаду.

Рівненький асфальт та відсутність світлофорів і камер, які б фіксували перевищення швидкості - сприяють частим автопригодам. Втім, як з'ясувалося, не лише водії, а й пішоходи грішать: переходять дорогу там, де не треба. Що у Торчинській громаді кажуть про горе-ділянку та як збираються вирішувати проблему, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Щоб перейти дорогу на вулиці Незалежності у Торчині слід пильно дивитися в обидва боки. Керманичі машин тут не лише неохоче зупиняються, а й часто добряче перевищують швидкість. Це і стало однією з головних причин аварій, що трапляються на цьому відрізку.

У квітні автівка збила 12-річну дівчинку. Вона переходила дорогу у невстановленому місці. У березні водійка «Шкоди» вирішила обігнати мотоцикліста, що повертав ліворуч, та збила його на смерть. У січні під колеса легковика потрапила шестирічна дівчинка, що переходила дорогу разом зі своєю сестрою, також не на пішохідному переході. Дитину госпіталізували з важкими травмами. Згодом вона померла в лікарні. Подібних випадків на торчинській трасі було чимало. Тож місцеві кажуть, тут конче необхідні обмежувачі швидкості.

Окрім проблемного пішохідного переходу, є й інше складне місце - де його немає. Ділянка, де мешканці частенько порушують - перехрестя головної дороги та поворот у сусіднє село Веселе. 

Колишній нерегульований пішохідний перехід - був розміщений незаконно. На перехресті. Після капітального ремонту автодороги його перемістили за метрів сто. Попри це, люди й далі продовжують переходити дорогу у забороненому місці. 

«Людям так зручно і безпека їх не хвилює. Я при всій повазі, це не прості питання, але ніхто там не облаштує перехід. Він заборонений. Є норми ДБН. І його там не буде, як би зручно кому не було. Ми вже виділили гроші на встановлення камер відеонагляду, які будуть на цій дорозі розташовані. Як мінімум, спочатку це буде дві відеокамери з однієї і другої сторони, що дасть нам змогу після якогось факту щось фіксувати», - каже голова Торчинської громади Юрій Кревський.

Ще одна велика проблема - водії, які не дотримуються швидкісного режиму. У населеному пункті - це має бути 50 кілометрів на годину, але ситуації з торчинською дорогою це далеко не завжди так.

Встановити камери фотофіксації самотужки, аби штрафувати водіїв за перевищення швидкості, - у громаді не мають права. Адже ця дорога має статус державної і її власником є Служба автомобільних доріг Волині. Без їхнього дозволу - будь-які роботи заборонені. Цікаво й те, що за висновком спеціалістів - ділянка не є аварійно-небезпечною. 

Нині мигаючий світлофор вже працює цілодобово, а не як раніше лишень у темну пору доби. За словами начальника відділу ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг Ігоря Кравчука, камери фотофіксації там, поки що, розмістити не можливо. А от повноцінний світлофор цілком можливо. Тільки для цього потрібен висновок ескпертів та проєкт. Наразі Торчинська громада вже знайшла спеціалістів, які проаналізують ділянку та запропонують вирішення проблеми.

«Зараз важко передбачити, яка це буде сума, але я точно впевнений, що це буде кілька мільйонів гривень. Це може бути і три, і п'ять, і десять мільйонів гривень», - додав Юрій Кревський.

Таких грошей у Торчинській громаді, запевняє голова, нині немає. Тож поки проєкт у роботі, шукатимуть додаткові кошти. А місцевих жителів закликають бути обережними на дорозі та не нехтувати своїм життям: переходити дорогу у визначених місцях.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Вчинив смертельну ДТП та втік із місця події: на Волині судили винуватця аварії

Вчинив смертельну ДТП та втік із місця події: на Волині судили винуватця аварії

Відео з місця смертельної аварії у Горохові
відео
фото

З'явилося відео з місця смертельної аварії у Луцькому районі: рятувальникам довелося деблокувати тіла з авто

Родич загиблої не мав претензій: водій вантажівки уник покарання за смертельний наїзд на пенсіонерку на Волині

Родич загиблої не мав претензій: водій вантажівки уник покарання за смертельний наїзд на пенсіонерку на Волині

За смертельну аварію біля Луцька водію призначили 5 років в'язниці

За смертельну аварію біля Луцька водію призначили 5 років в'язниці

Латки на дорозі «вирізали» ще минулоріч: волинянин скаржиться на дорожників
фото

Латки на дорозі «вирізали» ще минулоріч: волинянин скаржиться на дорожників

смертельна ДТП у Польщі за участю українця

На величезній швидкості врізався у стовп: у Польщі 18-річний українець тікав від поліції і загинув у ДТП

смертельна ДТП на трасі Тернопіль-Хмельницький
фото

На трасі Тернопіль-Хмельницький у жахливій автотрощі загинули військові

ДТП на Волині: зіткнулися автівки, одну викинуло на бордюр
фото

ДТП на Волині: зіткнулися автівки, одну викинуло на бордюр

в ДТП загинуло подружжя Олега та Ганни Куртяників, Київ-Чоп, смертельна ДТП
фото

Фура буквально розчавила авто: на Львівщині у страшній ДТП загинув військовий, який був у відпустці, з дружиною