Багатоповерхівки «замерзнуть»: українцям радять на зиму шукати житло у приватному секторі

Багатоповерхівки «замерзнуть»: українцям радять на зиму шукати житло у приватному секторі

Через проблеми з генерацією електроенергії взимку буде дуже складно жителям багатоквартирних будинків. Тож вони повинні зараз думати і шукати можливість переїхати до інших міст, де буде світло, чи до приватного сектора.

Про це голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко заявив у ефірі каналу «Новини.LIVE», пише ТСН

Експерт попередив, що «в багатоквартирних будинках буде дуже й дуже складно взимку».

«Особливо в старих будинках – це хрущівки, 70-80% такого типу будинки, які неутеплені, які дуже охолоджуються – там буде дуже й дуже складно. Особливо складно буде тим, в кого електроопаленння, електроплити, тому що приготувати їжу буде складно, опалення не буде», – пояснив Попенко.

«Тому люди повинні зараз думати і шукати можливість переїжджати або в інше місто, або в області, де буде електроенергія. А краще дивитися в сторону приватного сектору, щоб запобігти всім проблемам, які можуть виникнути взимку», – порадив він.

За його словами, на жаль, відновити швидко генерацію неможливо за короткий проміжок часу. Попенко уточнив, що має на увазі рік-два, «тобто рік-два відновлення генерації буде неможливим».

«Ми очікуємо відключення і, на жаль, вирішити це питання у багатоквартирному будинку якимись встановленням приладів неможливо. В приватному будинку – так: можна встановити генератор, твердопаливний котел. Якщо немає грошей на дрова, можна назбирати десь хмизу. Можна якось пережити цей процес. А в багатоквартирному будинку все буде набагато складніше», – розповів голова Спілки споживачів компослуг.

Читайте також: 

Можливо зацікавить