Півмільярда на ЗСУ: біля Луцькради знову пікет

Півмільярда на ЗСУ: біля Луцькради знову пікет

У Луцьку громадські активісти та волонтери вже вшосте зібралися, аби закликати міську владу більше підтримувати Сили оборони й безпеки країни замість скеровування коштів на ремонти вулиць і дворів. Цього разу - під стінами Луцької міської ради напередодні сесії.

У вівторок, 29 листопада, учасники громадської ініціативи під гаслом «Дрони замість бруківки» прийшли до міськради, аби нагадати про свої вимоги луцьким депутатам, а саме:

  • вільні кошти бюджету Луцької міської територіальної громади у 2023 році спрямувати на закупівлю амуніції, спорядження для Збройних Сил України та цивільного захисту Луцької територіальної громади;
  • у проєкті бюджету Луцької міської територіальної громади на 2024 рік не закладати витрати на капітальні ремонти і реконструкції, обмежити суми видатків на поточні ремонтні роботи, крім аварійних ремонтів та ремонтів об’єктів критичної інфраструктури;
  • у проєкті бюджету Луцької міської територіальної громади на 2024 рік передбачити  кошти на підтримку Збройних Сил України, національну безпеку та оборону, територіальну оборону, цивільного захисту та здійснення заходів правового режиму воєнного стану у сумі не менше 500 млн грн.;
  • при підготовці проєкту бюджету Луцької міської територіальної громади на 2024 рік, задля створення умов для участі громадян у розробленні проєктів рішень з питань бюджету, організувати та провести консультації з громадськістю у формі громадських слухань. 

Півмільярда на ЗСУ: біля Луцькради знову пікетПівмільярда на ЗСУ: біля Луцькради знову пікетПівмільярда на ЗСУ: біля Луцькради знову пікет

П'ятеро громадських активістів виявили бажання бути присутніми у сесійній залі під час сесії Луцькради та завчасно написали листа з таким проханням міському голові Ігорю Поліщуку.

До слова, саме під час цієї сесії депутати розглядатимуть проєкт рішення щодо передбачення коштів на підтримку ЗСУ, ТрО та цивільного захисту у проєкті бюджету громади на наступний рік у сумі не менше 500 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, у жовтні нинішнього року у Луцьку відбулася перша акція із гаслом «Дрони замість бруківки». Учасники використовують інструменти громадської участі, мас-медіа та інші засоби, щоб добитися виділення більших сум на ЗСУ та цивільний захист не тільки із бюджету Луцька, але і з обласного бюджету.

Читайте також:

Можливо зацікавить