Бійці з Волині показали унікальну американську зброю, якою б'ють ворога на одному з найгарячіших напрямків

Бійці з Волині показали унікальну американську зброю, якою б'ють ворога на одному з найгарячіших напрямків

Бійці роти вогневої підтримки Ковельського батальйону Волинської бригади та тероборони не втомлюються бити ворога, зокрема влучним вогнем з автоматичного станкового гранатомета МК-19, який називають «дідом».

Бійці працюють із гранатомета у Серебрянському лісі на Луганщині, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Якщо брати радянський аналог, це АГС-17, є відмінності цього озброєння. Він бронебійний, тобто у нього заряди бронебійні, якби по ТТХ пробувають майже всю броню, крім танку», - каже командир роти вогневої підтримки Віталій.

До хлопців він потрапив без обладнання для стрільби із закритих вогневих позицій. Тож Волинські тероборонівці винахідливо допрацювали зброю виробництва США, а саме модернізували систему її наведення. Станок, на якому розміщується гранатомет, вони замінили на зручніший та надійніший.

Тож тепер дошкульно бити окупантів можна ще й пострілами навісом із закритої вогневої позиції. Застосовують цю зброю також для відбиття штурмів та для того, щоб завадити ворогам проводити інженерні роботи.

«До 1700, але це треба враховувати багато факторів, точніше до 1,5 кілометрів, щоб воно долітало», - зазначив навідник гранатомета Дмитро.

Визначити ворожі цілі навідникам гранатомета допомагають аеророзвідники.

На кадрах з дрону видно успішне влучання по ворожих цілях. Крім бойової роботи, гранатомет використовують із навчальною метою для тренування особового складу. Бо ж, щоб уміло нищити ворога, навички слід постійно вдосконалювати«, - зазначив 

Читайте також:

Можливо зацікавить