Понад 4 тисячі кілометрів автошляхів: хто на Волині має розчищати від снігу місцеві дороги

Понад 4 тисячі кілометрів автошляхів: хто на Волині має розчищати від снігу місцеві дороги

Дорогами місцевого значення на Волині опікується ДП «Служба місцевих доріг у Волинській області». Крім капітальних та поточних ремонтів вони організовують роботи із зимового утримання, для цього напередодні були укладені відповідні договори з підрядниками. Однак обсяг роботи - величезний: на обслуговуванні підприємства - більше 4 тисяч кілометрів місцевих доріг.

Як повідомили виданню ВСН на підприємстві, щоб забезпечити пересування транспортних засобів автодорогами місцевого значення на Волині у зимовий період, укладені договори з декількома організаціями.

«У нашому обслуговуванні є 4,399 тисячі кілометрів доріг, а це досить великий обсяг. Докладаємо максимум зусиль, аби забезпечити пересування транспортних засобів в умовах зими. Це є безперервний процес, який потребує постійної роботи», - повідомив тимчасово виконуючий обовʼязки директора ДП «Служба місцевих доріг у Волинській області» Даниїл Масич.

За старим адміністративно-територіальним поділом на Волині розчищають дороги взимку такі організації:

  • ТОВ «Вельт Капітал» колишні Луцький та Горохівський;
  • МП «Шлях» територія колишніх Володимирського, Іваничівського та Локачинського районів;
  • ТОВ «АМіЛа» Турійський;
  • ТОВ «ВОЛИНЬДОРБУД» Любомльський, Шацький, Ратнівський, Старовижівський;
  • ТОВ «ІДЕЯ» Ковельський;
  • ТОВ «Ковельське ШБУ No-63» Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький райони без Колківської громади;
  • ПП «Ространс» - колишні Ківерцівський та Рожищенський райони і Колківська громада.

Понад 4 тисячі кілометрів автошляхів: хто на Волині має розчищати від снігу місцеві дорогиПонад 4 тисячі кілометрів автошляхів: хто на Волині має розчищати від снігу місцеві дороги

Загалом для проведення робіт із зимового утримання планують залучити 129 одиниць техніки і обладнання, в тому числі 49 одиниць інженерної техніки, 27 одиниць снігоочисного обладнання, 24 одиниці розподільників протиожеледних матеріалів та 29 вантажних автомобілів, що застосовуються в якості дорожних комбінованих машин (КДМ). Якщо підрядники не будуть справлятися - будуть залучати допоміжну техніку.

Всього на Волині заготували 4265,3 тонни піщано-соляної суміші для проведення протиожеледних заходів на початковому етапі осінньо-зимового періоду.

Понад 4 тисячі кілометрів автошляхів: хто на Волині має розчищати від снігу місцеві дорогиПонад 4 тисячі кілометрів автошляхів: хто на Волині має розчищати від снігу місцеві дороги

Нагадаємо, з погіршенням погодних умов Луцькі комунальні служби прибирають вулиці та обробляють дороги і тротуари протиожеледними засобами. Проте, поблизу закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій такі заходи мають забезпечити їхні керівники та власники.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить