Близько спілкувався зі зрадником з Луцька Тимощуком: відомий тренер відмовляється працювати в Росії

Близько спілкувався зі зрадником з Луцька Тимощуком: відомий тренер відмовляється працювати в Росії

Ексголовний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу, який колись працював разом зі зрадником з Луцька Анатолієм Тимощуком відпочиває після відставки з посади. Фахівець не збирається на пенсію і незабаром може очолити новий клуб. Однак працювати в Росії румунський тренер відмовляється.

В російських ЗМІ з’явилась інформація, що колишній тренер київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» Мірча Луческу може працевлаштуватись в Росії. Сам тренер факт інтерв'ю не заперечив, але пояснив, про що була розмова,

Про це повідомляє Sport Arena, передає Інформатор.

«Перш за все хочу сказати, що моє останнє інтерв’ю було на тему футболу, тільки футболу, а не війни та політики. Якби мене прямо спитали про повернення до Росії, то я би відповів, що ніколи не повернусь до країни, яка породжує зло та розпочинає війни».

Я працював тут, в Києві з Динамо та на власні очі бачив всі жахи війни, які принесла Росія. Я не покинув команду, готував гравців під повітряними тривогами та допомагав в евакуації їхніх родин. Я все це відчув на собі, яка може бути мова про повернення до Росії?

Моя головна мрія зараз – це мир та спокій в Україні. Це безпека для українців, це повні стадіони та процвітання цієї чудової країни», - сказав Луческу.

У 2016-17 роках Луческу працював в «Зеніті». Тоді його помічником був зрадник України з Луцька Анатолій Тимощук.

«В останній раз ми з Тимощуком спілкувалися до початку повномасштабного вторгнення. Мені не зрозуміла його політична позиція, і я не хочу більше говорити про цю людину, хоча раніше ми близько спілкувались і він був моїм асистентом в «Зеніті»

У свої 78 років Луческу ще відчуває в собі сили працювати на високому рівні.

«Щодо моєї кар’єри у майбутньому, то я не збираюсь йти на пенсію вже зараз. Я хочу повернутися до великого футболу, хочу тренувати команди, які будуть грати на європейському рівні. Футбол здатен творити дива, я пам’ятаю, як ми збирали стадіони у Європі, коли на матчі приходили українці та могли хоча б на час забути те, що відбувається у них на Батьківщині».

Мірча Луческу багато часу провів в Україні і залишив помітний слід в українському футболі.

«Я не хочу покидати Україну ворогом. Я був єдиним іноземним тренером, який не покинув Україну під час війни, я був з Динамо та країною увесь цей час. Хочу, щоб ви запам’ятали мене як людину, яка допомагала розвивати український футбол, український спорт.

Ще раз хочу сказати – я ніколи не повернусь працювати до Росії. Після того, що я побачив на власні в очі в Україні, це взагалі не обговорюється. Росія – це тероризм, це смерть та біль. Ця країна забрала в мене другий дім – Донецьк. І хотіла забрати третій – Київ.

Не вірте всьому, що бачите. В моєму останньому інтерв’ю ми розмовляли виключно про футбол, а всі інші питання та відповіді – про війну та політику – журналісти вже додумали за мене. Запам’ятайте мене як людину, яка любить Україну!», - підсумував румунський тренер.

Мірча Луческу в Україні

Тренував «Шахтар» у 2004-2016 роках. У 2009 році «гірники» під керівництвом румунського тренера виграли Кубок UEFA. «Динамо» Містер очолив у 2020 році.

Луческу дев'ять разів вигравав чемпіонат України (вісім - з «Шахтарем», один з «Динамо»). Також на рахунку румунського фахівця сім перемог у Кубку України та вісім - у Суперкубку.

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Ніч буде складна»: на Харківщині тривають важкі бої за Глибоке

«Ніч буде складна»: на Харківщині тривають важкі бої за Глибоке

У Луцьку розшукують чоловіка після інсульту, який зник безвісти

У Луцьку розшукують чоловіка після інсульту, який зник безвісти

У діяльності Луцької міської стоматологічної поліклініки депутати не виявили порушень
фото

У діяльності Луцької міської стоматологічної поліклініки депутати не виявили порушень

втрати України
відео

7-річний Дмитро та семимісячний Матвій втратили Батька: на Волині прощались із Героєм Сергієм Віннічуком

«Хочу, щоб «ЛЮБАRТ FEST» став візитівкою Луцька»: розмова з організатором масштабного фестивалю Євгеном Климко

«Хочу, щоб «ЛЮБАRТ FEST» став візитівкою Луцька»: розмова з організатором масштабного фестивалю Євгеном Климко

втрати

Скандал у Луцьку: чоловіки виявили неповагу до прощання з полеглим Героєм

Бахмут

У молодому віці пройшов пекло війни: на Волині прощатимуться із Героєм Владиславом Богомазом

Кого не мобілізують

Посилення мобілізації: хто не підлягає призову

війна втрати

Заповів, щоб на його могилі завжди були білі ромашки: Герою з Волині навіки 21