Сенсаційна перемога: «Шахтар» обіграв «Барселону» в матчі Ліги чемпіонів

Сенсаційна перемога: «Шахтар» обіграв «Барселону» в матчі Ліги чемпіонів

Донецький «Шахтар» в четвертому матчі групового етапу Ліги чемпіонів сенсаційно обіграв «Барселону». Зустріч завершилася з рахунком 1:0.

Чемпіон Іспанії звично більше володів м'ячем, але «гірники» відзначилися надійною обороною і використали свій шанс на початку гри. На 40-й хвилині Георгій Судаков здійснив чудовий пас на правий фланг атаки до Гіоргі Гочолейшвілі, який подав м'яч у штрафний майданчик Данилу Сікану. Він влучно  головою під праву стійку.

У другому таймі, «синьо-гранатові» постійно атакували ворота суперника, проте забити їм так і не вдалось.

На 86-й хвилині «Шахтар»  мав можливість подвоїти свою перевагу. Невертон зліва увійшов у штрафний майданчик і відправив м'яч у дальній кут. Проте арбітр скасував цей гол через офсайд.

«Шахтар» набрав 6 очок. Наразі донецький клуб займає третє місце в групі H. «Барселона» попри поразку залишається лідером, маючи 9 балів. 

Короткий огляд поєдинку:

«Барселона» розпочала гру в Гамбурзі, сподіваючись повторити успіх минулого місяця. У перші хвилини матчу підопічні Хаві стрімко кинулися в атаку та створили загрозу.

Левандовскі мав шанс забити вже на перших п’яти хвилинах. Незабаром «Шахтар» почав пресингувати в півзахисті, і  зав’язалася рівна боротьба. Навіс Рафінья в центр після серії перехоплень впав у ноги Гюндогану, який пробив по воротах, але промахнувся.

Господарям не довелося довго чекати на свій перший великий шанс. На 15-й хвилині гравець «Шахтаря» Миколу Матвієнка провів атаку. Хоча його пробіжка була вдалою, Тер Штеген зробив достатньо, щоб впоратися з ударом. Буквально через хвилину Рафінья також був близький до гола з дальньої дистанції.

З 20-ї хвилини гра переломилася на користь української команди. «Гірники» почали використовувати довгий м’яч, щоб обійти лінії Барселони. Наприкінці першого тайму володіння м’ячем перейшло на користь «Шахтаря. У них були шанси розімкнути оборону «Барселони».

Підопічні Маріно Пушича вийшли вперед  за п’ять хвилин до закінчення тайму. Георгій Судаков здійснив чудовий пас на правий фланг атаки до Гіоргі Гочолейшвілі, Той, своєю чергою, подав м'яч у штрафний майданчик Данилу Сікану. Він влучно пробив у ворота «Барселони».

Після перерви «Барселона» виглядала ненатхненою та не мала креативності на полі. «Шахтар» заслужено лідирував.

Каталонський гранд намагався провести результативну атаку. За дві хвилини після відновлення гри Торрес створив хороший момент. У донецької команди був власний шанс. Момент мав Гочолейшвілі.

За три хвилини до кінця «Шахтар» знову створив чудовий момент. Після цього Хаві звернувся до своєї лавки, викликавши Педрі та Жоао Фелікса замість Ромеу та Торреса. Ламін Ямал і Алехандро Бальде також замінили Рафінью і Алонсо.

Через шість хвилин після вступу Педрі та Ямал вдало поєдналися, щоб зламати оборону господарів. Однак удар останнього виявився невлучним.

На 80-й хвилині «Ямал» добре пробив, але не зміг переграти Дмитра Різника. Фермін Лопес тим часом вийшов замість Гаві. «Барселона» подала апеляцію на гру рукою Матвієнка за десять хвилин до кінця поєдинку, і цей інцидент перевірив VAR. Однак пенальті не було призначено.

На 86-й хвилині Ньюертон перехопив м’яч на правому фланзі «Барселони» і забив другий гол «Шахтаря». Однак його скасували через офсайд.

«Гранатово-сині» посилили тиск у додатковий час, наблизившись до того, щоб зрівняти рахунок через боротьбу в штрафній суперника. Однак господарі вміло справлялися із обороною. У компенсований час була ще одна апеляція за фол проти Жоао Фелікса, але суддя не підтвердив цей факт. Зрештою гра завершилася з рахунком 1:0 на користь українців.

Читайте також:

Можливо зацікавить

футбол побиття

Скандал на Волині: вболівальник під час матчу побив футболіста

Спортсмен з Луцька здобув «золото» на міжнародних змаганнях з джиу-джитсу в Парижі

Спортсмен з Луцька здобув «золото» на міжнародних змаганнях з джиу-джитсу в Парижі

Бундесліга

16-річний футболіст з Луцька став чемпіоном Німеччини

Спорт та кохання: веслувальник з Волині виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи та освідчився коханій. ВІДЕО
відео

Спорт та кохання: веслувальник з Волині виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи та освідчився коханій. ВІДЕО

футбол Діденко Кварцяний

«Траплялися жорсткі моменти»: ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Тимощук УАФ

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: відбулось перше засідання арбітражного суду

Волинянин став чемпіоном відкритого кубка Європи з дзюдо у Варшаві

Волинянин став чемпіоном відкритого кубка Європи з дзюдо у Варшаві

дзюдо війна

10 місяців вважали зниклим безвісти: титулований дзюдоїст з Луцька загинув у бою на Донбасі