Боронив Україну з 2015 року: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Боронив Україну з 2015 року: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

51-річного захисника з волинської бригади Володимиру Бобику просять посмертно присвоїти звання Героя України та нагородити його орденом «За мужність».

Відповідну петицію на сайті президента України зареєструвала дружина воїна Марія Бобик.

Вйськовослужбовець Збройних Сил України командиру 14-Ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Великого Бобик Володимир Михайлович 02.12.1970 року народження -  житель міста Коломия Івано-Франківської області.

Він боронив українську землю від окупантів ще з 2015 року. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну не міг бути осторонь та продовжував давати відсіч ворогу.

Від 2015 року брав участь у бойових діях у зоні проведення антитерористичної операції згідно Указу Президента України від 14.01.2015р.

За роки перебування на службі був нагороджений такими відзнаками:

  • Генерального штабу Збройних Сил України нагрудним знаком «учасник АТО»,
  • медаллю «Ветеран Війни»,
  • медаллю «За жертовність і любов до України»,
  • медаллю «За військову службу Україні»,
  • медаллю «Почесний громадянин міста Коломия»

Грамотами і подяками за сумлінне виконання бойових завдань з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях.

З початку повномасштабної війни був в лавах захисників території України. Брав участь у важких боях у Чернігівській, Миколаївській, Харківській, Донецькій областях. Володимир був командиром радіо відділення взводу звʼязку 14-ї окремої механізованої бригади.

Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу.

Володимир із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, він віддав своє, не шкодуючи. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи та всіх людей вільного світу.

Загинув 4 липня 2022 року під час виконання бойового завдання де сили ворога переважали від ворожого обстрілу на Донеччині.Із надлюдською стійкістю і мужністю Володимир разом з побратимами утримували свої позиції на фронті, усвідомлюючи, що на їхніх плечах лежить відповідальність за майбутнє всього українського народу.

«Я пишаюся ним, його незламністю та патріотизмом і вважаю,що Бобик Володимир Михайлович-справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно) та орденом «За мужність», - каже дружина воїна.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить