«Боровся до останнього подиху»: Герой з волинської бригади менше місяця не дожив до ювілею

«Боровся до останнього подиху»: Герой з волинської бригади менше місяця не дожив до ювілею

Солдат з волинської бригади Владислав Хірний, позивний Чорний, загинув 10 вересня 2022 року під час контрнаступу на Харківщині. В районі села Веселе воїн отримав смертельні поранення. 28 вересня йому мало виповнитися 50 років.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Владислав народився у місті Потсдам, Німеччина. Жив у місті Сарни Рівненської області. Після школи здобув середню спеціальну освіту у Сарненському вищому професійному училищі №22. У мирному житті працював будівельником. Цікавився історією, любив дивитись фільми та читати книги про війну. Вільний час присвячував улюбленим хобі – риболовлі та мисливству.

У перші дні повномасштабного російського вторгнення чоловік вступив до Сарненської роти охорони. Згодом, на початку травня 2022-го, приєднався до Збройних Сил України. Владислав служив на посаді стрільця у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого.

«Тато був добрий, життєрадісний, сміливий, щирий, турботливий, позитивний. Допомагав усім. Був патріотом нашої країни та боровся до останнього подиху», – розповіла Олена Хірна.

Посмертно захисника нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Владислава на Алеї Героїв кладовища «Нове» у місті Сарни.

Вдома на нього чекали мама, брат, дружина, донька, син та онук.

Читайте також:

Можливо зацікавить