Боснія і Герцеговина - Україна: результат та огляд матчу півфіналу плей-оф Євро-2024

Боснія і Герцеговина - Україна Євро 2024 огляд

У четвер, 21 березня, збірна України провела перший матч у плей-оф відбору на Євро-2024. Підопічні Реброва у півфіналі стикових ігор зіграли на виїзді проти Боснії і Герцеговини.

Поєдинок розпочався досить спокійно.

Першу десятихвилинку активніше провели господарі поля, але Україна поступово повернула контроль над м'ячем. Перший момент у «синьо-жовтих» був на 10 хвилині. Після подачі зі штрафного м'яч підібрав Судаков, проте його удар був неточним. Відразу ж після цього боснійці відповіли своєю атакою. Псля прострілу Цимірота з правого флангу Лунін забрав м'яч в руки.

На 14-й хвилині поєдинку Зінченко намагався обігратися у стінку із Зубковим. Гравцю «Арсенала» не вдалося продертися у штрафний майданчик суперника.

На 21-й хвилині Мудрик зробив прорив з флангу, навісив у штрафний боснійців, та м’яч перехопили захисники суперника.  Згодом Конопля підібрав м’яч. Він пробив злету, але вище воріт.

Згодом був ще один момент у підобічних Реброва. Мудрик непогано навісив з кутового, проте замкнути удар нікому не вдалось.

У другій половині першого тайму господарі поля почали активно атакувати. Моменти мали Гаджикадуніч та Джеко, проте влучити по воротах їм не вдалося.

На 41-й хвилині Мудрик непогано пройшов двох суперників, але потім його дальній удар було заблоковано. Згодом Дедич закрутив м'яч з-за меж штрафного майданчика «синьо-жовтих» - повз ворота.

Хоча українці більше контролювали м'яч в першій частині поєдинку, за гостротою дій переважали боснійці. 

У другий тайм підопічні Реброва увійшли більш рішуче. Збірна України знову взяла м'яч під контроль.

На 48-й хвилині Мудрик перспективно обігрався із Зубковим і ледве не вирвався сам на сам, але боснійці вибили м'яч на кутовий.

За кілька хвилин в українців був ще один небезпечний момент. Зубков гостро відпасував до штрафного майданчика на Коноплю, але той не зміг влучити по м'ячеві. 

Підопчні Реброва моментально організували наступну атаку. Судаков віддав перспективний пас на хід Мудрику. Гравець «Челсі» виконав подачу у штрафний майданчик. Проте голкіпер боснійців вийшов і забрав м'яч в руки.

Відкрили рахунок господарі поля на 57-й хвилині. Після прострілу Дедичу з правого флангу від ноги Матвієнка м'яч полетів у дальній кут воріт «синьо-жовтих» - 1:0.

На 63-й хвилині свій момент мав Мудрик. Вінгер небезпечно прострілив з лівого флангу. Шехичу вдалось ліквідувати загрозу біля своїх воріт.

Після пропущеного голу, збірна України активно йшла вперед, тисла на суперника, та боснійці дуже вдало грали в захисті.

На 83-й хвилині господарі поля провели небезпечну атаку. Джеко вийшов сам на сам та з близької відстані розстрілював Луніна. Український голкіпер врятував ворота збірної.

На 85-й хвилині Україна зрівняла рахунок. Мудрик кинув у прорив по правому флангу Коноплю, той прострілив на Яремчука, який переправив м'яч у сітку, рахунок 1:1.

Згодом синьо-жовті вийшли вперед. Миколенко відпасував на Ярмчука. Гравець «Валенсії» протягнув м'яч лівим флангом й навісив у центр. Довбик виграв верхову боротьбу та точно пробив головою по воротах - 1:2. 

За підсумками матчу збірна України перемогла команду Боснії і Герцоговини та вийшла до фіналу плей-оф відбору на Євро-2024, де зіграє із Ісландією. Матч відбудеться у вівторок, 26 березня, в польському Вроцлаві.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Спорт та кохання: веслувальник з Волині виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи та освідчився коханій. ВІДЕО
відео

Спорт та кохання: веслувальник з Волині виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи та освідчився коханій. ВІДЕО

футбол Діденко Кварцяний

«Траплялися жорсткі моменти»: ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Вихованці луцького «Любарта» стали чемпіонами юнацької екстраліги з футзалу U-17

Вихованці луцького «Любарта» стали чемпіонами юнацької екстраліги з футзалу U-17

Тимощук УАФ

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: відбулось перше засідання арбітражного суду

Лучани зіграли дебютний матч за збірну України U-19 з футзалу

Лучани зіграли дебютний матч за збірну України U-19 з футзалу

Волинянин став чемпіоном відкритого кубка Європи з дзюдо у Варшаві

Волинянин став чемпіоном відкритого кубка Європи з дзюдо у Варшаві

дзюдо війна

10 місяців вважали зниклим безвісти: титулований дзюдоїст з Луцька загинув у бою на Донбасі

Тимощук

Зрадник з Луцька Тимощук, відповідаючи на закиди, заявив, що представляє Росію