Будуть свіжими тиждень: як зберігати паски, щоб вони не черствіли

паска

Паска - ароматна і традиційна випічка, яку готують до Великодня. Зазвичай господині випікають її досить багато, щоб довгий час балувати себе та рідних. Тому варто знати про лайфхаки, які допоможуть зберігати випічку якомога довше.

Як правильно зберігати паску та що робити, коли вона вже зачерствіла, пише РБК Україна.

Способи зберігання

Для того, щоб паска довго не черствіла, одразу після того, як вона остигне, можна загорнути її у білий папір або серветку. Тоді вона довше зберігатиме свіжість.

Також можна упакувати у целофановий пакет або спеціальну паперову форму, адже випічка може вбирати запахи інших продуктів.

Можна загорнути паску в кілька шарів харчової плівки і покласти в холодильник. Таким способом можна зберігати паску до 10 днів, і вона завжди буде м'якою.

Важливо поставити паски в окреме місце кімнатної температури та накрити чистим рушником.

Паски можна заморожувати і бажано це робити на 5-6 день після приготування.

Для того, щоб паска та будь-яка дріжджова випічка довше залишалася свіжою краще використовувати борошно вищого ґатунку - в ньому міститься велика кількість клейковини.

Також довше залишитися свіжою допоможе пасці вершкове масло у складі тіста.

Що робити, якщо паска зачерствіла

Якщо вже так сталось, що паска зачерствіла, то її можна освіжити. Для цього випічку потрібно змочити водою, загорнути у чисту серветку і відправити до каструлі.

Каструлю потрібно накрити кришкою та поставити у розігріту духовку на 10 хвилин.

В кінці випічка знову стане м'яка та ароматна.

Читайте також:

Можливо зацікавить