«Черговий стьоб над українцями»: в соцмережах облаяли конкурсну пісню конкурентів артиста з Волині в Нацвідборі на «Євробачення»

«Черговий стьоб над українцями»: в соцмережах облаяли конкурсну пісню конкурентів артиста з Волині в Нацвідборі на «Євробачення»

Підготовка до прямого ефіру Нацвідбору на пісенний конкурс «Євробачення-2024», де бере участь волинянин Yaktak йде повним ходом. Цьогоріч він знову не обійшовся без скандалів.

Дісталося на горіхи й Павлу та Ярославу, які і є учасниками гурту NAZVA. Деякі звинувачення хлопці прокоментували в інтерв'ю телеведучій Анні Тульєвій, пише Інформатор.

Конкурсна пісня гурту NAZVA - «Slavic English». За словами артистів, трек за настроєм є веселим та життєствердним, який транслює в легкій формі нашу реальність. А саме самопрезентацію українців для світу зі збереженням ідентичності.

«Зараз в українців дуже класно і органічно виходить робити меми. В наш час це найкращий вид саморефлексії та реакції на будь-які події. Якщо в українців так класно виходить робити меми, то чому б нам не відправити його на «Євробачення» від України», - зазначили хлопці.

Багатьом єврофанам незвична композиція за структурою та простотою тексту нагадала пісню Вєрки Сердючки «Dancing Lasha Tumbai» (тепер офіційно називається «russia GOODBYE»). Втім деяким користувачам соцмереж не сподобалось згадування слов’ян.

  • Чому мені здається що ця пісня черговий «стьоб» над українцями? Така собі пародія на те, як українці говорять англійською. Думала, вже до всіх дійшло що пора б позбуватися комплексу меншовартості
  • Вступ багатообіцяльний, але потім ла-ла-ла, ага-ага. Хлопців, вибачте, але ні! Це так, у селі, на лаві, послухати. Ми віримо, що ви старалися
  • Слов'янський інгліш - це як? Поєднуєте дві імперські ідеї в одну?

Хлопці вирішили розставити крапки над «і» і відповісти всім, хто бачить в їхній композиції якісь натяки на так звану історію «дружбу народів».

«То що ми слов’яни в багатьох асоціюється з тим, що про це слов’янські братські народи. Те, що колись нам нав'язала російська імперія. А термін слов'яни це ж взагалі то про племена, про народності. Про те, як вони все життя між собою билися. І це дивовижно, що Slavic має бути типу співдружністю. Навпаки, те що ми застосовуємо Slavic, ми говоримо про те, що це і українці. Історія говорить про те, що ми були раніше. Якщо звичайно є ще почитати».

В якості прикладу учасники гурту NAZVA згадали вислів українського режисера, жертву сталінських репресій Олеся Курбаса. А саме: «Я роблю вистави для того, хто вже обізнаний. Для непідготовлених глядачів вистава буде не зрозуміла».

Саме поняття Slavic English з’явилось випадково. Колега хлопців з гурту NAZVA попросив музикантів озвучити мультфільм про хлопчика Славу.

«Щоб вийти на міжнародний рівень і розповісти історію Слави, сім’ю якого вбила ракета. І він каже, аби передати атмосферу, ти маєш говорити «Slavic English». Тобто я вперше цей термін почув в серйозній тематиці. Тому така самоідентифікація теж дуже важлива, щоб розповісти історію чіткіше», - розповів Павло Гоц.

Втім, за словами музикантів, «Євробачення» - це веселий конкурс. Тому на Нацвідбір вони надіслали легку, не таку соціальну і серйозну, на їхню думку, композицію, якою вона могла б бути.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Буча втрати

За тиждень до загибелі відсвяткував 39-річчя: захисник з Волині отримав смертельні поранення під Бучею

поховання військового
фото

З перших днів вторгнення став на захист України: на Волині прощались із Героєм Дмитром Громовим

війна багатодітний батько

Три дні не дожив до свого 43-річчя: батько п'ятьох дітей з Волині загинув унаслідок обстрілу з російського танка

збір ЗСУ

Воюють на одному з найважчих напрямків фронту: оголосили про збір коштів для волинської бригади

втрати

Не встиг відзначити 40-річний ювілей: внаслідок поранення обірвалось життя Героя з Волині Олександра Гурича

зниклий безвісти загибель

Надію обірвав тест ДНК: підтвердили загибель Героя з Волині Вадима Ковальчука

ТЦК футбол

«Людину просто викрали. Жодної інформації про нього немає»: ТЦК забрав українського футболіста прямо з вокзалу

Віктор Давидюк

8 травня: хто з волинян святкує День народження

Євробачення-2024

«Євробачення-2024»: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз публіку