«Не треба вішати клеймо»: конкурентка артиста з Волині у Нацвідборі на «Євробачення» виправдала свій зв'язок з росіянкою

«Не треба вішати клеймо»: конкурентка артиста з Волині у Нацвідборі на «Євробачення» виправдала свій зв'язок з росіянкою

Конкурентка артиста з Волині у Нацвідборі на «Євробачення» Ярослав Карпук (Yaktak) співачка Інгрет Костенко (Ingret) потрапила в скандал за участю росіянки.

Про нього Інгрет розповіла ведучій Анні Тульєвій, пише Інформатор.

Від початку повномасштабної війни Костенко переїхала до Німеччини, де має коріння. Співачка брала участь у благодійних концертах та волонтерській діяльності. Втім, ще у вересні 2022 року користувачі соцмереж опублікували скриншот сторіз Інгрет. На ньому вона сидить в компанії інших дівчат і російською мовою повідомляє про початок співпраці.

В одній з них ідентифікували росіянку Тетяну Комунарову. Вся ця історія спливла після того, як стало відомо - Костенко претендуватиме на поїздку до шведського Мальме, де в травні пройде пісенний конкурс «Євробачення-2024».

Молоду співачку почали розпитувати в соцмережах, як їй співпраця з росіянами, втім в коментарях INGRET не відповідала. Розставити крапки над і артистка вирішила в новому інтерв’ю. За словами Костенко, коли вона жила в Берліні, познайомилась з Тетяною. Та запропонувала їй взяти участь в зйомках сюжету для одного з європейських телеканалів. Коханий Інгрет служить в ЗСУ. І тематика сюжету була про те, зокрема, як вони переживають розлуку під час повномасштабної війни і взагалі комунікують.

«Дівчина, яка мене туди запросила, вона живе вже вісім років в Україні. З війною переїхала в Берлін, зараз живе в Києві. Спілкується українською мовою, але народилась вона в Росії. Має на цей час, певно, російський паспорт. Але 2015 року переїхала до України повністю з українськими наративами, висвітлюючі у своїх соцмережах, що відбувається у світі. Висвітлює, що Росія - агресор. Не їздить у РФ».

Після скандалу, Інгрет написала Тетяні в месенджерах та пожартувала, мовляв, росіянка прокинулась відомою. Та своєю чергою вибачилась перед Костенко, що вона не хотіла, аби все сталося саме так. І навіть запропонувала, за бажанням, казати, що Інгрет не знає її. Але так робити Костенко не збирається.

«Я з нею спілкуюсь і слід розуміти, що дуже багато є в Україні людей з російським паспортом, але зовсім з інакшою позицією. Навіть військові є з російськими паспортами, але захищають Україну. Такого дуже багато. Просто не треба вішати клеймо, якщо якась дівчинка не розібралась в ситуації і висвітлює її в незрозумілому світлі. Або ж виставляє скріни дворічної давності, коли я ще спілкувалась російською, і слухала, умовно кажучи, російські пісні, і казати, що це відбувається зараз. Ні. Треба дивитися ширше».

У суботу, 3 лютого відбудеться фінал Нацвідбору на «Євробачення-2024», під час якого виступлять 11 учасників, серед яких відомий артист з волині Yaktak. Вони представлять свої номери, з якими планують боротися за своє місце на міжнародному пісенному конкурсі

Читайте також:

Можливо зацікавить

день ангела, Волинь

16 травня: хто з волинян святкує День ангела

день народження

На двох - 188 років: довгожительки з Волині відсвяткували день народження

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу
відео
фото

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу

малина

Завжди велика та солодка малина: чим волинянам підживлювати ягоди в травні

війна нагорода

Загинув унаслідок штурму противника: матері Героя з Волині вручили посмертну нагороду

втрати

Загинув унаслідок вибухової травми: на Волині прощатимуться із бойовим медиком Артемом Рудим

втрати

Друга трагічна звістка в громаді за два дні: на Донеччині загинув молодий Герой з Волині Сергій Касьян

втрати війна

Після початку вторгнення знову став на захист України: обірвалось життя Героя з Волині Анатолія Оніщука

втрати

Не судилося стати дідусем: захисник з Волині отримав смертельне поранення, перебуваючи на бойових позиціях