Що означає колір губки для миття посуду: вибираємо правильно
Колір кухонної губки - не просто декоративний елемент, а важлива підказка, яка допомагає визначити її жорсткість і призначення для конкретних завдань на кухні.
Про це пише 24 Канал з посиланням на CNET.
Що означають кольори губок?
Чорний
Цей колір є найжорстокіший та найабразивніший. Губка створена для боротьби зі складними забрудненнями – пригаром, застарілими плямами та жиром. У побуті їх варто використовувати лише в кризових моментах, бо щоденне застосування може пошкодити поверхню.
Червоний та рожевий
Такі губки мають підвищену абразивність, але м’якші за чорну. Червоні та рожеві кольори підходять для найбрудніших злин – піддона духовки чи форми для запікання з пригорілими залишками. Вони ефективно видалять складний бруд, тому є корисними у прибиранні.
Жовтий
Ця губка має середню жорсткість. Підходить для миття скла, кераміки та фарфору. Жовтою мочалкою можна мити посуд без ризику подряпання.
Синій
Губка синього кольору є найніжнішою серед кухонних губок. Вона підходить для чутливих поверхонь: нержавіючої сталі, дзеркал чи декоративних елементів. Однак через м’якість, губка не впорається зі старими забрудненнями.
Зелений
Губка зеленого кольору – це класика, яка підходить для більшості побутових питань. Нею можна мити тарілки та очищати стільниці. Зелена губка – це найнадійніший вибір.
Читайте також:
- Коли і що сіяти на розсаду - проста шпаргалка для городника
- Як не втратити яйця: топ-6 помилок у догляді за курми
- Феноменальний спосіб за 2 хв: як швидко позбутися гризунів восени