Що означає колір губки для миття посуду: вибираємо правильно

Що означає колір губки для миття посуду: вибираємо правильно

Колір кухонної губки - не просто декоративний елемент, а важлива підказка, яка допомагає визначити її жорсткість і призначення для конкретних завдань на кухні.

Про це пише 24 Канал з посиланням на CNET. 

Що означають кольори губок?

Чорний

Цей колір є найжорстокіший та найабразивніший. Губка створена для боротьби зі складними забрудненнями – пригаром, застарілими плямами та жиром. У побуті їх варто використовувати лише в кризових моментах, бо щоденне застосування може пошкодити поверхню.

Червоний та рожевий

Такі губки мають підвищену абразивність, але м’якші за чорну. Червоні та рожеві кольори підходять для найбрудніших злин – піддона духовки чи форми для запікання з пригорілими залишками. Вони ефективно видалять складний бруд, тому є корисними у прибиранні.

Жовтий

Ця губка має середню жорсткість. Підходить для миття скла, кераміки та фарфору. Жовтою мочалкою можна мити посуд без ризику подряпання.

Синій

Губка синього кольору є найніжнішою серед кухонних губок. Вона підходить для чутливих поверхонь: нержавіючої сталі, дзеркал чи декоративних елементів. Однак через м’якість, губка не впорається зі старими забрудненнями.

Зелений

Губка зеленого кольору – це класика, яка підходить для більшості побутових питань. Нею можна мити тарілки та очищати стільниці. Зелена губка – це найнадійніший вибір.

Читайте також:

Можливо зацікавить