Чи потрібно йти у військкомат, якщо повістку передали через родичів чи залишили у поштовій скриньці: відповідь ТЦК

Чи потрібно йти у військкомат, якщо повістку передали через родичів чи залишили у поштовій скриньці: відповідь ТЦК

Воєнний стан та мобілізація в Україні діятимуть щонайменше до 15 листопада 2023 року, тож уповноважені особи можуть вручати повістки усім усім військовозобов'язаним чоловікам.

Повістка залишена у поштовій скриньці чи передана через третіх осіб не має юридичної сили. Повістку повинні вручити особисто. Про це пише РБК-Україна з посиланням на речника Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна в інтерв'ю Telegraf.

 Він пояснив, що мобілізація в Україні є державним процесом. Тому повістки військовозобов'язаним можуть вручати не лише співробітники терцентр комплектування та соцпідтримки. До цього підключені також органи місцевого самоврядування.

Визначені військкоматами особи з місцевих посадовців можуть розносити повістки, які повинні бути підписані начальником терцентру комплектування.

«Повістка вважається врученою лише тоді, коли вона підписана громадянином, якому адресується. Залишена у поштовій скриньці, передана через родичів, сусідів тощо повістка не має юридичної сили», - пояснив Істомін.

При цьому речник підкреслив, що законом не врегулювало, де саме потрібно вручати повістки. Тому представники військкоматів роблять це там, де вважають за потрібне. В тому числі займаються й адресним оповіщенням.

Читайте також:

Можливо зацікавить