Чи варто купувати МакБук: ключові переваги та недоліки техніки Apple

Чи варто купувати МакБук: ключові переваги та недоліки техніки Apple

Коли виникає потреба в купівлі нового ноутбука, багато людей починають із бюджетних моделей, але коли стикаються з величезною кількістю негативних відгуків та рецензій, то переходять на вищий рівень. Дуже ймовірно, що це будуть ноутбуки Apple, котрі сьогодні заслужено вважаються одними з найкращих, але й одними з найдорожчих.

Чи варті вони своєї ціни та чи виправдають очікування, розберемося з урахуванням їхніх переваг та недоліків.

Чи варто купувати МакБук: ключові переваги та недоліки техніки Apple

Ключові плюси ноутбука від Apple

Перш за все розберемося в перевагах, адже саме з огляду на них і формується ціна на такі девайси. Один із головних плюсів – це продуктивність. Звичайно, це важливо, адже від процесора залежить, які задачі та як швидко вдасться виконувати. Макбук має виняткову продуктивність. Вона досягається завдяки швидкому SSD-накопичувачу та достатньому обсягу пам’яті. Тому лептоп справляється навіть з трудомісткими задачами. Причому немає значення, працюєте ви над складним проєктом чи запускаєте певну кількість програм одночасно – девайс з усім впорається.

Також варто зазначити якісний дисплей – це ще одна вагома перевага. Останні моделі оснащуються екраном Retina, який відрізняється чіткістю, яскравістю, реалістичністю кольорів. Особливо всі ці можливості відчують дизайнери, фотографи, відеоредактори та ті, кому потрібно працювати з зображеннями високої роздільної здатності.

Не можна не сказати про дизайн. Він надзвичайно елегантний та гладкий. Дизайнери постарались зробити девайс мінімалістичним і водночас дуже впізнаваним, його просто неможливо з чимось сплутати. Корпус цілісний, алюмінієвий. Він дуже легкий, і переносити його можна куди завгодно.

Внаслідок цих переваг ціни на Макбук цілком виправдані, а придбати його можна тут: https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/macbook---uk. Але й це ще не все. Обов’язково варто сказати про надійний програмний пакет, який постачається з ноутбуком. Операційна система iOS має зручний інтерфейс, працює плавно, повністю інтегрована в екосистему Apple, а це означає, що лептоп інтегрується з усіма іншими гаджетами:

  • смартфоном;
  • годинником;
  • планшетом тощо.

МакБук одразу постачається з установленими програмами, які необхідні для продуктивної роботи, творчості та розваг.

Звісно, треба нагадати й про те, що продаж навіть б/у MacBook принесе вам хороший дохід. Покористувавшись рік чи два та зрозумівши, що потрібен ще досконаліший лептоп, зможете без проблем продати свій. На вторинному ринку вони дуже популярні. А собі обов’язково придбайте новинку з лінійки Apple.

Чи варто купувати МакБук: ключові переваги та недоліки техніки Apple

Недоліки МакБука: що не влаштовує покупців

Перш за все – ціна. Так, це дорогий гаджет. Однак варто врахувати, що його вартість цілком обґрунтована, знайти аналоги за функціоналом, дизайном, можливостями операційної системи сьогодні неможливо. Тобто це, без перебільшення, ексклюзив.

Ще одним недоліком є обмежені ігрові можливості. Цей мінус навіть важко серйозно сприймати, адже для геймерів є ціла категорія лептопів, які розраховані саме на таке специфічне навантаження. МакБук – це ноутбук іншого класу і зовсім для інших завдань, з якими він, до речі, справляється ідеально.

Варто зазначити особливості, які також інколи відносять до недоліків, але ж це не зовсім так. По-перше, певною мірою обмежені можливості налаштування. Насамперед це стосується оновлень та апгрейду. Для того щоб покращити функціонал, потрібно звертатися в сервісний центр.

По-друге, проблеми сумісності. Дійсно, iOS не зі всім програмним та апаратним забезпеченням працює. Однак і тут є вихід – використання додаткових драйверів чи програмного забезпечення.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить