Чи закриється дитяча стоматологія у Луцьку з 1 травня

Дитяча стоматологія

У Луцьку обговорили вірогідність закриття з 1 травня нинішнього року державної дитячої стоматології.

Таке питання у своєму зверненні у четвер, 18 квітня, під час засідання комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови підняла членкиня комісії та депутатка Алла Надточій

У відповідь на це голова комісії Оксана Лєщинська заявила, що це не відповідає дійсності. За її словами, пакет від НСЗУ стоматологічної допомоги дітям і дорослим укладений до 31 грудня 2024 року.

«На сьогоднішній день з 1 травня 2024 року зберігається стоматологічна допомога у вигляді ургентної, планової і хірургічної стоматологічної допомоги дітям», - сказала Оксана Лєщинська.

Депутатка акцентувала: проблеми є - не вистачає фінансування. На одне стоматологічне відвідування, яке в собі включає огляд, повне лікування, сюди ж входить зарплата лікаря, медичної сестри, санітарки, стоматологічні матеріали, забезпечення інфекційного контролю, НСЗУ витрачає 130 грн. Навіть якщо полікували чотири зуба у одне відвідування. Це регламентує постанова Кабінету Міністрів. 

«За цих 130 грн вони не можуть працювати, ці гроші можуть перекрити лише огляд дитини, аби з'ясувати, де необхідне стоматологічне втручання. Ми неодноразово говорили з Національною службою здоров'я за про це», - розповіла Оксана Лєщинська.

Як розповіла пані Оксана, за твердженням посадовців НСЗУ, вони не бачать дитячої стоматології у державному аспекті. На їхню думку, цей вид медичної допомоги має перейти до приватного сектору.

Читайте також: 

Можливо зацікавить