Попередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплати

Попередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплати

Попередня директорка комунального підприємства «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Світлана Черниш отримувала 600 тисяч гривень премії у ковідні місяці 2020 року в той час, коли чимало працівників стоматполіклініки залишилися взагалі без зарплати.

Про це повідомили в комунальному підприємстві, - пишуть Волинські Новини.

Директорка Луцької стоматологічної поліклініки Любов Яковчук, яка очолює заклад із вересня 2023 року, розповіла, що жахнулася, коли підняла архівні документи й побачила, які зарплати та премії отримувало попереднє керівництво.

«Наприклад, до початку повномасштабного вторгнення керівник комунального підприємства отримував 87 тисяч гривень зарплати на місяць, тобто понад три тисячі доларів на той час. Щомісяця та з нагоди всеможливих свят нараховували дуже престижні премії. Їх розмір подекуди сягав понад 250% від посадового окладу», – зазначила директорка Луцької міської клінічної стоматологічної поліклініки Любов Яковчук. 

Таким чином, стоматполіклініка недоотримувала значні кошти, які могли би бути скеровані, наприклад, на оновлення матеріально-технічної бази.

Відомо, що за чотири роки заклад зумів придбати тільки одну стоматологічну установку. Це при тому, що, крім величезних сум, які витрачали на премії, в той час підприємство отримувало фінансування від Національної служби здоров’я України (близько чотирьох мільйонів гривень на рік), мало значний дохід від інтернів (до 800 тисяч гривень на рік протягом 2021-2022 років) і не платило за енергоносії.

Старший зубний технік стоматполіклініки Микола Мойсік пригадав, що на початку пандемії коронавірусу більшість працівників комунального закладу залишилися без заробітної плати. Їх змусили написати заяви на відпустку за власним бажанням без збереження зарплати.

«Нам сказали, що закінчилися гроші й виходитимуть на роботу тільки кілька лікарів. Сказали, що потрібно піти у відпустку за власним бажанням, що треба написати заяву і щоб від завтра на роботі нікого не було. Усі були шоковані. Усі були налякані тим ковідом… Ми сиділи вдома близько двох місяців – десь із березня до травня. І техніки, і лікарі. Звісно, зарплату нам не виплачували. Сказали, що гроші скерували на дезінфекційні розчини та обробку приміщень», – сказав Микола Мойсік.

Керівництво комунального підприємства в цей час отримувало чималі зарплати та премії. Загалом, як повідомляла «Сила правди», за 2020 рік директорка луцької стоматполіклініки Світлана Черниш одержала понад 611 тисяч гривень премії, що склало майже дві треті її заробітку (понад 926 тисяч гривень). До того ж, преміальні виплати для керівниці склали майже чверть усього преміального фонду стоматполіклініки за 2020 рік.

Світлана Черниш очолювала Луцьку стоматполіклініку з листопада 2018 року до листопада 2022 року, а до вересня 2023-го закладом керував Іван Приймачук.

Попередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплатиПопередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплатиПопередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплатиПопередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплатиПопередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплатиПопередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплатиПопередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплатиПопередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплатиПопередня директорка Луцької стоматпоклініки отримувала величезні премії, коли працівники сиділи без зарплати

Читайте також:

Можливо зацікавить