Чому домашні кавуни маленькі та не солодкі

Як вирощувати кавуни в домашніх умовах

Виростити великі і солодкі кавуни на своєму городі - завдання непросте. Багатьох городників цікавить питання чому домашні кавуни маленькі та не солодкі.

Зокрема, причина може бути в погодних умовах, які несприятливі для кавуна, - пише РБК-Україна.

Погода

Всі баштанні культури люблять тепло на межі спеки - не менше 30 градусів. Якщо під час зростання температура повітря певний час не досягатиме +15 градусів, то кавун припинить рости і плід буде несолодким.

Також в похмуру погоду відбувається уповільнення процесу фотосинтезу, тому цукор не накопичується.

Окрім того, навіть якщо усе літо сонячне, а кавун ріс у тіні, то урожай буде не смачним.

До того ж вітер часто завдає кавунам пошкодження і зростання сповільнюється.

Полив

Інша причина - частий полив. Молоді рослини слід підливати не частіше 1 разу на тиждень, а починаючи з середини літа - 1 раз на півмісяця.

Важливо пам'ятати, що кавуни поливають тільки теплою водою.

Добрива

Дефіцит мінеральних добрив у ґрунті є теж однією із причин.Підживлювати кавуни потрібно тими добривами, які містить цинк, залізо, бор та марганець.

Додавати їх необхідно у лунку під час посадки чи з допомогою краплинного поливу.

Крім того, плоди робить несолодкими надмірна кількість азоту у ґрунті.

Читайте також:

Можливо зацікавить