Чому домашні кавуни маленькі та не солодкі
Виростити великі і солодкі кавуни на своєму городі - завдання непросте. Багатьох городників цікавить питання чому домашні кавуни маленькі та не солодкі.
Зокрема, причина може бути в погодних умовах, які несприятливі для кавуна, - пише РБК-Україна.
Погода
Всі баштанні культури люблять тепло на межі спеки - не менше 30 градусів. Якщо під час зростання температура повітря певний час не досягатиме +15 градусів, то кавун припинить рости і плід буде несолодким.
Також в похмуру погоду відбувається уповільнення процесу фотосинтезу, тому цукор не накопичується.
Окрім того, навіть якщо усе літо сонячне, а кавун ріс у тіні, то урожай буде не смачним.
До того ж вітер часто завдає кавунам пошкодження і зростання сповільнюється.
Полив
Інша причина - частий полив. Молоді рослини слід підливати не частіше 1 разу на тиждень, а починаючи з середини літа - 1 раз на півмісяця.
Важливо пам'ятати, що кавуни поливають тільки теплою водою.
Добрива
Дефіцит мінеральних добрив у ґрунті є теж однією із причин.Підживлювати кавуни потрібно тими добривами, які містить цинк, залізо, бор та марганець.
Додавати їх необхідно у лунку під час посадки чи з допомогою краплинного поливу.
Крім того, плоди робить несолодкими надмірна кількість азоту у ґрунті.
Читайте також:
- Як врятувати капусту від гусениць: дієві методи без «хімії»
- Величезні кавуни на заздрість усім: чим їх підгодувати та що для цього потрібно
- Кущі будуть ломитися від урожаю: чим підживити перець