Величезні кавуни на заздрість усім: чим їх підгодувати та що для цього потрібно

Що люблять кавуни?

Кожен городник повинен знати, як підживити кавуни для швидкого росту плодів і які добрива для цього потрібні. 

Чим підгодувати кавуни у відкритому ґрунті пишуть Вікна.

Чим підгодувати кавуни: головні правила

Вирощувати кавуни потрібно у сприятливому середовищі. Для активного зростання повинні збігтися такі фактори:

  • гарне освітлення;
  • тепло;
  • відсутність вітру.

Посадку здійснюють наприкінці травня. Відстань між лунками має бути близько 1,5 м, а між рядами — 2 м.

У зазначений термін культуру пересаджують у ґрунт, присипають землею на 10 см навколо куща за допомогою піску. Полив потрібно робити теплою водою.

Через кілька тижнів після висадки в ґрунт грядки потрібно удобрювати коров’яком або пташиним послідом. Також важливо використовувати нітрат амоній, хлористий кальцій та суперфосфат.

Для підживлення досвідчені садівники використовують перевірені засоби:

  • Дріжджі. Їх потрібно вносити на перших двох етапах підживлення, адже вони стимулюють активне зростання пагонів та розвиток кореневої системи. Для приготування в першу чергу розчини у відрі води 10 г дріжджів. Після доби настоювання слід використовувати розчин за призначенням, адже він не підлягає тривалому зберіганню. Використовувати засіб необхідно у вигляді кореневого та позакореневого підживлення.
  • Дерев’яна зола. Саме вона потрібна кавунам у період цвітіння та формування зав’язі. Зола легко заповнює нестачу фосфору та калію. Підживлення роблять на основі витяжки із золи. Просто візьми 30 г компонента і залий 2 л води, що закипіла. Накрий це кришкою і настоюй цілий день. Перед застосуванням почисти суміш від домішок та проведи обприскування по листку.
  • Йод. Його використовують не лише за призначенням, а й для профілактики від збудників грибка. Для приготування розведи 3-4 краплі йоду на відро води, після чого обприскуй рослини.

Чим підгодувати кавуни після висадки: компост

Компост для кавунів — це суміш гною, садової землі, рослинних решток. Наприклад, бур’янів, кухонних відходів, що дозрівають у спеціальному місці 12 місяців. За готовністю компост необхідно перекопувати з верхнім шаром ґрунту.

Це добриво потрібно вносити протягом усього періоду росту та плодоношення культур. Якщо в тебе немає компосту, зроби розчин гною.Для цього у відро внеси три літри коров’яку та залий водою. Постав його на тиждень у темне місце і розведи водою перед внесенням у ґрунт.

Читайте також:

Можливо зацікавить