Ці помилки роблять найчастіше: чому цибуля гниє при зберіганні

Цибуля - одна з головних культур на українських городах. Вона є майже на кожній грядці, але не кожен врожай доживає до весни. Часто господарі стикаються з тим, що цибуля швидко гниє чи проростає. У чому причина і як зберегти овоч без втрат?
Які найпоширеніші помилки роблять при зберіганні цибулі, розповідає Сенсація.
Так, цибуля може заразитися патогенними мікроорганізмами, які будуть призводити до перманентного загнивання плодів ще в землі. Тому вкрай важливо доглядати за своїм городом в усіх можливих аспектах.
Мова йде не тільки про полив та мульчування, але і про обробку земельної ділянки препаратами, які будуть зменшувати кількість поганої мікрофлори у ґрунті.
Адже обробка овочів абсолютно не ефективно, якщо ми звертаємо увагу лише на ті ділянки, з якими вони мають контакт. Тим часом хвороба може розповсюджуватися доволі далеко.
Експерт розповів, чому цибуля гниє при зберіганні
І так само важливо правильно висушити цибулю, і майже всі господині про це знають. Перед тим як ми складаємо її у ящики, нам треба добряче її підсушити, інакше вона почнегнути вже через декілька тижнів, і абсолютно нічого її не врятує.
І ось на цьому часто знання городників закінчується, адже вважається, що здорова цибуля та добре висушена — це запорука успіху. Але пам’ятайте, що насправді ще необхідно правильно її скласти. Цибуля зберігається лише в один шар у ящику або взагалі у косах.
Останній варіант найкращий — таким чином кожна цибулина вентилюється з усіх сторін, і відповідно, між цибулинами не накопичується волога, і самі вони не контактують, і це повністю зупиняє поширення хвороби. Навіть якщо якась цибулина згниє, на урожай це не вплине.
Якщо ви виклали цибулю у 2 шари в ящик, то це буде означати, що половину врожаю ви просто викините у смітник.
Читайте також:
- Збережіть цей перелік: які квіти обов’язково викопувати восени
- У компост чи на грядки: куди подіти бадилля помідорів
- Як позбутися від вогкості в погребі чи підвалі