Після чотирьох років у СІЗО Луцька підозрювані в крадіжці чоловіки відправилися на передову

Після чотирьох років у СІЗО Луцька підозрювані в крадіжці чоловіки відправилися на передову

Чотири роки тому на лаві підсудних опинилося двоє молодиків, яких звинувачували у крадіжці грошей та прикрас на понад 60 тисяч доларів. Судова тяганина тривала з 2020-го року, а обвинувачені роками перебували в СІЗО.

А нещодавно в Луцькому міськрайонному суді просили поставити на паузу розгляд справи, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», пишуть Волинські новини. 

«Кримінальні провадження надійшли до суду у 2020-му році. До того близько року тривало слідство. Чоловіки звинувачуються в тому, що упродовж кількох років у Луцьку скоїли близько 30 крадіжок. Їм обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Відшкодувань збитків від них не було, вину не визнавали», – розповів адвокат потерпілих Олег Антонюк.

Зі слів захисника, обвинувачені поцупили в його клієнта навіть стареньку запальничку, якій уже 20 років. Для її власника вона була цінною як пам’ять.

Своєю чергою адвокат одного з обвинувачених переконаний у невинуватості свого підзахисного.

«На цей момент підтверджую, що обвинувачення є надуманими й необґрунтованими. Упродовж 2019–2024 років наша позиція залишається незмінною», – відзначив захисник Олександр Лавренчук.

За час розгляду справи один із чоловіків навіть хотів вчинити самогубство. Уже під час судового засідання обвинувачені виявили бажання служити своїй країні. Через це захисник клопотав про зупинення провадження. Мовляв, із 5 липня чоловіки мобілізовані до лав ЗСУ.

У сторін по справі заперечень щодо цього не було. Хіба що зауваження до належності оформлення матеріалів. Адвокати підсудних наполягали: документи відповідають усім встановленим вимогам.

Суд все-таки призупинив кримінальне провадження до моменту звільнення чоловіків із військової служби. Захисник потерпілих наостанок зауважив, що з розуміння ставиться до такого рішення, вважаючи його обґрунтованим як зі сторони закону, так зі сторони гуманності.

Читайте також: 

Можливо зацікавить