За час боїв не здали жодної позиції: волинська «сотка» після відновлення повернулась на передову

За час боїв не здали жодної позиції: волинська «сотка» після відновлення повернулась на передову

Бійці 100 окремої механізованої бригада Сухопутних військ ЗСУ повернулися до виконання бойових завдань на східній ділянці фронту.

Після відновлення боєздатності, доукомплектування особового складу, навчання та злагодження підрозділів бригада знову перебуває в районі ведення бойових дій, - розповів Суспільному пресофіцер волинської бригади Сергій Хомінський,

Зі слів пресофіцера, бригада з березня 2023 року впродовж 15 місяців перебувала на сході: Бахмутський, Куп’янський, Сіверський, Покровський, Лиманський напрямки. Після двох місяців відновлення бійці знову вирушили на фронт.

Наразі 100 окрема механізована бригада в повному складі перебуває на передових позиціях на сході України. Офіційно у бригаді не розголошують напрямок, де перебувають військові.

«Напрямок, на якому зараз бригада, без жодного перебільшення можна назвати одним із найгарячіших на передовій на даний момент», — додав Сергій Хомінський.

За даними аналітичного проєкту Deep State, що займається OSINT, волинська бригада виконує завдання у Донецькій області.

Що відомо про бойовий шлях 100 ОМБр

У квітні 2023-го бійців 100-ї бригади передислокували для виконання бойових завдань на сході. З весни 2023-го військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п'яту річницю від дня створення.

За час боїв на сході, кажуть військові, волинські бійці не здали жодної позиції. В липні 2023 президент України Володимир Зеленський вручив 100-й Окремій бригаді Тероборони Волині відзнаку «За мужність та відвагу».

Восени 2023-го 51-й окремий Камінь-Каширський батальйон бригади підсилили танковим підрозділом. Наприкінці березня 2024-го 100 окрему бригаду територіальної оборони офіційно реорганізували в 100 окрему механізовану бригаду. Таке рішення ухвалило Командування Збройних сил України.

У квітні 2024-го підрозділи 100 окремої механізованої бригади приступили до виконання бойових завдань на Донецькому напрямку. Після цього в червні цього року бійці «Сталевої сотки» повернулися з передової на відновлення.

Читайте також:

Можливо зацікавить