День осіннього рівнодення 2024: що не можна робити в цей день

День осіннього рівнодення 2024

Осіннє рівнодення - важлива природна подія, яку з давніх часів відзначали як перехідний момент між світлою і темною порою року. У 2024 році цей день настане 22 вересня.

Про цей дей пише «Главред»

У народних традиціях цей час пов'язаний з особливими обрядами та прикметами, які спрямовані на подяку природи та підготовку до зими.

Що таке осіннє рівнодення?

Осіннє рівнодення відбувається, коли вісь Землі не нахилена ні до Сонця, ні від нього, і обидві півкулі отримують рівну кількість сонячного світла. Це день, коли тривалість дня і ночі майже рівні.

 Після осіннього рівнодення дні починають коротшати, а ночі стають довшими, символізуючи настання осені та наближення зими. Для північної півкулі цей момент відбувається у вересні, а для південної - у березні.

Чого не можна робити в день осіннього рівнодення?

Осіннє рівнодення - це час очищення і підготовки до зими, тому існують певні заборони і прикмети, пов'язані з цим днем. Ось чого не можна робити в день осіннього рівнодення:

Сваритися і відчувати негативні емоції. Важливо провести цей день у мирі з собою та оточуючими. Сварки і конфлікти в цей день можуть привернути негативну енергію і зіпсувати весь майбутній сезон.

Давати або позичати гроші. Вважається, що якщо ви віддасте гроші цього дня, то в майбутньому зіткнетеся з фінансовими труднощами.

Залишати будинок у безладді. За традицією, вважається, що на осіннє рівнодення необхідно позбутися старих і непотрібних речей, а також привести будинок до ладу.

Що потрібно робити в день осіннього рівнодення?

Осіннє рівнодення - час, коли заведено дякувати природі за врожай і очищатися як фізично, так і духовно. Ось що потрібно робити в цей день:

Цей день - прекрасний час для очищення простору. Віддайте або викиньте непотрібні та зіпсовані речі, щоб звільнити місце для нового.

У деяких слов'янських традиціях заведено запалювати свічки як символ захисту дому та сім'ї. Вважається, що цього дня духи предків повертаються, щоб відвідати своїх нащадків.

Цього дня також було прийнято вшановувати пам'ять померлих родичів. Це допомагає підтримувати зв'язок із родом і духовно очищатися.

Слов'яни влаштовували пишні застілля на честь завершення сільськогосподарського року. Господині пекли коровай із нового врожаю, що символізувало достаток і процвітання.

Читайте також:

  • Преполовіння П'ятидесятниці 2024