Депутати підтримали створення ветеранського хабу: коли він запрацює

Депутати підтримали створення ветеранського хабу: коли він запрацює

Депутати погодили створення комунальної установи «ХАБ ВЕТЕРАН» та її Статут. Наразі у Луцьку на проспекті Волі, 23, триває облаштування приміщення, де тимчасово розміщуватиметься хаб. Ветеранський простір планують відкрити у серпні.

Про це стало відомо у середу, 31 липня, під час сесійного засідання. Попередньо керівником простору погодили ветерана Тараса Сасовського.

«Через брак спеціалістів, які виконують ремонтні роботи в тому приміщенні, де буде тимчасовий хаб, затягується термін здачі об’єкту. Сподіваємося, що у серпні таки вдасться відкрити ветеранський простір. Що стосується основного хабу, наразі на стадії завершення розробка проєктно-кошторисної документації. Після цього відбудеться обговорення проєкту. Якщо будуть якісь зміни, їх внесуть. Тоді оголошуємо закупівлю на проведення будівельних робіт у цьому приміщенні» – проінформував міський голова Ігор Поліщук.

Депутатів цікавило, яка кількість людей працюватиме в хабі, яких фахівців залучать найперше. Заступниця міського голови Ірина Чебелюк повідомила, що після реєстрації ветеранського хабу, приймуть на роботу керівника. Він і подаватиме пропозиції щодо штабного розпису. Наразі активно тривають ремонтні роботи, паралельно працюють і над забезпеченням простору оргтехнікою і меблями.

Нагадаємо, поки не запрацює ветеранський хаб на вулиці Сергія Климчука у Луцьку, в червні депутати міської ради погодили облаштування тимчасового хабу на проспекті Волі, 23. На ці потреби передбачили 700 тисяч гривень із міського бюджету.

До слова, 20 грудня 2023 року під час сесії Луцької міської ради депутати передбачили на ветеранський хаб 20 мільйонів гривень, оскільки більше освоїти не встигнуть. У Луцьку на вулиці Сергія Климчука (колишня – Бенделіані) в приміщенні площею понад 1000 кв.м. має постати ветеранський хаб, але коли це буде – невідомо.

Читайте також:

Можливо зацікавить