Дині виростуть величезними: чим їх підживити влітку

Вирощування дині у відкритому грунті

Диня є досить примхливою культурою, яка потребує ретельного догляду та правильного підживлення. Яке підживлення є найкращим для росту баштанних культур - читайте у цій статті.

Для дині особливо важливим є регулярне прополювання бур'янів для циркуляції повітря, тепло, достатнє поливання та правильне підживлення органічними добривами. Культуру фахівці радять садити виключно на добре освітленій ділянці, - пише ТСН.

Добрива для дині не обов'язково купувати — їх можна з легкістю приготувати самостійно. Основні переваги такого підживлення: стимулювання зростання, безпека, збільшення плодоношення та покращення смакових якостей. Дині найбільше потребують азоту, магнію та калію. Через брак цих мікроелементів листя рослини буде жовтіти, починати скручуватися, а плоди не будуть  солодкими.

Що любить розсада дині після висаджування у відкритий ґрунт? Як перше підживлення городники радять використовувати деревну золу. Вона допомагає захистити рослину від шкідників та комах, зміцнює її імунітет, живить тими вітамінами, які потрібні для швидкого зростання.

Щоб приготувати таке підживлення, візьміть 10 л води, розчиніть в ній 250 г золи, настоюйте приблизно 4 години, а після цього підливайте під корінь.

Це добриво рекомендують використати за 14 днів після висаджування у відкритий ґрунт. Повторювати необхідно кожні 3 тижні. Додатково можна також вносити по 1 ст. ложці сухої деревної золи під корінь, а потім рясно поливати водою (обов'язково нагріти її перед цим на сонці).

Після цього вноситься добриво на основі курячого посліду. Його розмішують у 10 л води, а потім поливають під корінь. Роблять це у період, коли на рослині починають формуватися зав'язі.

Чим ще можна підживити диню? Чудовим варіантом підживлення для динь вважається "зелене добриво". У бочку з водою додають будь-яких бур'янів (там обов'язково повинні бути кульбаби та кропива) та 1 склянку деревної золи. Це все перемішується, накривається кришкою та настоюється протягом 10 днів. Перед підживленням добриво розводять (на відро води 1 л готової суміші). Підливають під корінь.

Важливо не забувати прищипувати рослину. Так ви зможете перенаправити живлення до плодів.

Читайте також:

Можливо зацікавить