Маринована капуста за кілька годин: хрусткий рецепт, який завжди вдається
Маринована капуста швидкого приготування — це ідеальний варіант для тих, хто хоче отримати хрустку та ароматну закуску без довгого очікування.
За цим простим рецептом овоч маринується всього за кілька годин і зберігає яскравий смак та приємну текстуру, пише ТСН.
Інгредієнти:
- капуста — 1 кг
- морква — 1 шт.
- перець болгарський — 2 шт.
- часник — 5 зубків
Для маринаду:
- вода — 500 мл
- сіль — 1 ст. л.
- цукор — 2 ст. л.
- оцет яблучний — 50 мл
- олія — 50 мл
Приготування:
Капусту шинкуємо, моркву натираємо на тертці, перець ріжемо соломкою, часник — пластинками, складаємо до миски. Воду доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, оцет, олію.
Киплячим маринадом заливаємо овочі, добре все перемішуємо, ставимо під гніт на декілька годин. Розкладаємо капусту до банок і прибираємо в холод. Через добу можна їсти. Чим довше капуста стоїть, тим вона смачніша.
Читайте також:
- Пиріг без духовки за 25 хвилин: ідеальний десерт на випадок відключень світла
- Чому светр кошлатиться після прання: головна помилка, яку роблять майже всі
- Що додати в сирники, щоб вони не розвалювалися під час смаження