Маринована капуста за кілька годин: хрусткий рецепт, який завжди вдається

Маринована капуста за кілька годин: хрусткий рецепт, який завжди вдається

Маринована капуста швидкого приготування — це ідеальний варіант для тих, хто хоче отримати хрустку та ароматну закуску без довгого очікування.

За цим простим рецептом овоч маринується всього за кілька годин і зберігає яскравий смак та приємну текстуру, пише ТСН.

Інгредієнти:

  • капуста — 1 кг
  • морква — 1 шт.
  • перець болгарський — 2 шт.
  • часник — 5 зубків

Для маринаду:

  • вода — 500 мл
  • сіль — 1 ст. л.
  • цукор — 2 ст. л.
  • оцет яблучний — 50 мл
  • олія — 50 мл 

Приготування:

Капусту шинкуємо, моркву натираємо на тертці, перець ріжемо соломкою, часник — пластинками, складаємо до миски. Воду доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, оцет, олію.

Киплячим маринадом заливаємо овочі, добре все перемішуємо, ставимо під гніт на декілька годин. Розкладаємо капусту до банок і прибираємо в холод. Через добу можна їсти. Чим довше капуста стоїть, тим вона смачніша.

Читайте також:

Можливо зацікавить