До Луцька планують переїздити підприємства з "гарячих" точок України

До Луцька планують переїздити підприємства з "гарячих" точок України

Наразі міська рада отримує заявки від таких підприємств. Про це ВСН розповів директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

"Протягом останніх декількох днів ми зводимо дані підприємств Луцька і його околиць, які мають площі для складів, виробництв, з тими українськими підприємцями, які мають намір евакуйовуватися до Луцької громади. Протягом останніх декількох днів ми уже провели біля десятка таких зустрічей. Суть такої роботи - надати евакуйованим підприємствам, чи тим, які збираються це робити, місце, куди вони можуть переїхати. Для цього комусь потрібен склад, комусь земельна ділянка, цех або відкритий майданчик з краном", - розповів Борис Смаль.

За його словами, наразі роботи йде успішно: "Виявляється, є багато майданчиків, які не використовувалися, і знаходилися у приватній власності. І зараз нам телефонують люди, і пропонують свої території, зокрема, з промислових районів міста".

Центр допомагатиме усім, хто звернеться, проте, пріоритетними є: стратегічно важливі підприємства, підприємства, які виробляють товари першої необхідності, а також виробництво яких може бути використаним для забезпечення потреб цивільного населення, військових, територіальної оборони, правоохоронних органів тощо. Крім того, підприємства, які пов’язані тісними економічними зв’язками з луцькими виробниками.

Для того, аби оформити заявку на евакуацію, потрібно заповнити анкету за посиланням. Також необхідно вказати поточне розташування, вид діяльності, потребу в приміщеннях, виробничих та логістичних ресурсах для повноцінної роботи, кількість працівників та членів їх сімей, що потребують переміщення тощо.

Також, якщо хтось у Луцькій громаді має вільну нерухомість, виробничі площі, або ж склади, та бажає допомогти підприємствам із зони ведення бойових дій, то заповніть анкету за посиланням.

Контактні особи: директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль (0332)777955, моб. (050)4380574; його заступниця Юлія Дацюк: (0332)777933, моб. (099)7549985; начальник відділу інвестиційної політики цього ж департаменту Сергій Омельчук (0332)777932, (050)7894023. Email: [email protected].

Можливо зацікавить