До останнього мужньо відбивав просування ворожої ДРГ, але отримав смертельні поранення: Герою з Луцького району навіки лише 20

До останнього мужньо відбивав просування ворожої ДРГ, але отримав смертельні поранення: Герою з Луцького району навіки лише 20

Кулеметник кулеметного взводу 2 БОП (на БТР) солдат Володимир Іванович Рабчевський (Лесик) народився 13 травня 2001 року в селі Садів Торчинської громади Луцького району. Із 2007 року Володимир навчався в місцевій школі, а у 2015 році вступив до Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, що в Луцьку.

12 квітня 2022 року російсько-окупаційні війська о 09:00 розпочали прицільний та масований обстріл з реактивних систем залпового вогню «Град»  одного з житлових районів населеного пункту Рубіжне Луганської області. Історію Героя написали на сайті Рубіжанської міської військової адміністрації.

Солдат Володимир Рабчевський у складі кулеметного взводу, зайняв оборону південно-східного напрямку від обстріляного і знищеного району та забезпечував роботу співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій по ліквідації пожеж та порятунку цивільного населення. Під час евакуації цивільного населення із зони вогневого ураження, ворог під прикриттям великокаліберних кулеметів почав наступ на позиції кулеметного взводу. Солдат Володимир Рабчевський першим помітив просування та вогнем із кулемета атакував бойовиків диверсійно-розвідувальної групи, чим змусив ворога відступити. Здійснивши доповідь командуванню батальйонної тактичної групи, Володимир знов зайняв бойову позицію і мужньо відбивав просування диверсійно-розвідувальної групи противника, яка знову перейшла в наступ. У ході повторного обстрілу з великокаліберних кулеметів військовослужбовець отримав множинні вогнепальні осколкові проникаючі поранення несумісні із життям.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і відвагу в складних умовах загрози життю та здоров’ю солдат Володимир Іванович Рабчевський нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). 

Похований на кладовищі в с. Садів Луцького р-ну Волинської обл. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади по молоду Героїню з Волині

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

війна загибель

Скорботна звістка: у бою загинув Герой з Волині Леонід Ковальчук

Поховання військового
фото

Мужній воїн, турботливий син, люблячий чоловік та батько: на Волині попрощались із Героєм Денисом Скубієм

Поховання військового
відео

Трагічно обірвалося життя: на Волині попрощалися з Героєм Іваном Войчуком

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським